Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Δεν είχε προηγούμενο η έκδοση ταυτοτήτων τον Αύγουστο- Πόσες εκδόθηκαν όλο το καλοκαίρι  

Πάτρα: Δεν είχε προηγούμενο η έκδοση ταυ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει o Ιωάννης Αθανασόπουλος διευθυντής στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών

 

Αριθμό-ρεκόρ χτύπησε τον φετινό Αύγουστο το γραφείο έκδοσης ταυτοτήτων, στην οδό Ερμού στην Πάτρα.

Μπορεί να είναι γνωστό ότι το τελευταίο διάστημα, και τους τρεις μήνες του καλοκαιριού, σχηματίζονταν ουρές από πολίτες που ήθελαν να αποφύγουν τις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες όμως τα νούμερα είναι πέρα από αναμενόμενα.

Όπως εξήγησε μιλώντας στο thebest.gr o Ιωάννης Αθανασόπουλος διευθυντής στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, αν και τον μήνα Αύγουστο ελάχιστοι πολίτες αλλάζουν ταυτότητα, το φετινό Αύγουστο στο γραφείο έκδοσης «δεν έπεφτε καρφίτσα».

Όπως αναφέρει ο κ. Αθανασόπουλος, «το αντίστοιχο τρίμηνο πέρσι εκδόθηκαν 2.520 ταυτότητες. Φέτος εκδόθηκαν 3.500 ταυτότητες, είχαμε δηλαδή μία αύξηση 40%.

Ο Ιούνιος και ο Ιούλιος τα δυο έτη, 2022 και 2023 ήταν στα ίδια επίπεδα, ωστόσο τον φετινό  Αύγουστο εκδόθηκαν 1.000 ταυτότητες  παραπάνω σε σχέση με τον περσινό. Η αύξηση δηλαδή ήταν 300% πάνω. Να σημειώσουμε ότι γενικά τον Αύγουστο δεν βγαίνουν ταυτότητες.

Στο γραφείο εργάζονται πέντε άτομα και αν όλα κυλούν καλά μπορεί να εξυπηρετούνται μέχρι 80 άτομα. Λόγω της παράτασης που δόθηκε μέχρι τις 25 αποσυμπιέστηκε η κατάσταση. Όσοι έρχονται είτε έχουν παλιά ταυτότητα πάνω από 15 έτη και άρα είμαστε υποχρεωμένοι να την αλλάξουμε ή λένε ότι την έχασαν η ότι τους την έκλεψαν. Πολλοί έρχονται και με μη ληγμένη ταυτότητα και άρα φεύγουν άπραγοι».   

Ο κ. Αθανασόπουλος αναφέρθηκε και στις καταστάσεις που προέκυψαν στο αστυνομικό τμήμα της Ερμού όπου εκδίδονται οι ταυτότητες.

«Είμαστε ως αστυνομικό μέγαρο στη διαδικασία της ενεργειακής αναβάθμισης και άρα δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα. Μπορεί να εκδίδαμε ταυτότητες και δίπλα να δούλευε κομπρεσέρ η μπορεί να έπρεπε να μετακινηθούμε γιατί στο γραφείο γίνονταν εργασίες» ανέφερε.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις