Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Την Τρίτη η πρώτη συνάντηση Γεραπετρίτη-Φιντάν στην Άγκυρα

Την Τρίτη η πρώτη συνάντηση Γεραπετρίτη-...

Τι θα συζητήσουν

Αύριο Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Έλληνα υπουργού εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν στην Άγκυρα.

Χαμηλές οι προσδοκίες της Αθήνας 
 Σύμφωνα με το OPEN  οι προσδοκίες από αυτή τη συνάντηση είναι χαμηλές και αυτό γιατί και στο παρελθόν είχαμε δει περιόδους χαμηλών εντάσεων και προσπάθειες επαναπροσέγγισης που όμως όλες κατέληξαν όλες σε αδιέξοδο κ αυτό γιατί η απόσταση ανάμεσα στις στρατηγικές επιδιώξεις των δύο πλευρών ήταν και παραμένει πολύ μεγάλη. Ωστόσο, φαίνεται ότι θέλουν να παραμείνουν σε αυτή τη φάση να παραμείνουν στον δρόμο της αποκλιμάκωσης και αυτό τον δρόμο αυτόν τον οδικό χάρτη καλούνται να προετοιμάσουν ο Γιώργος Γεραπετρίτης με τον Χακάν Φιντάν αύριο (5/9) στην Άγκυρα.

Αυτό που θα κάνουν είναι να δώσουν ένα χρονοδιάγραμμα για τα επόμενα βήματα αλλά και να προετοιμάσουν την ατζέντα της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που θα γίνει στο τέλος του μήνα στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευση του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Τι θα συζητηθεί
Αυτή θα γίνει σε τρεις άξονες. Είναι η αμοιβαία προσπάθεια αναβάθμισης σε πολιτικό διάλογο των μέχρι τώρα επιχειρησιακών συνομιλιών. Ο δεύτερος άξονας έχει να κάνει με την αναζήτηση μέτρων εμπιστοσύνης ανάμεσα στα υπουργεία Άμυνας και τα Γενικά Επιτελεία Στρατού και ο τρίτος άξονας η πρόοδος στη θετική ατζέντα που αφορά οικονομικές και εμπορικές σχέσεις, κυρίως για την καλύτερη προετοιμασία του ανώτατου συμβουλίου συνεργασίας που θα γίνει μέχρι τέλους του χρόνο στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις