Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σία Αναγνωστοπούλου: "Άμεση ανάγκη χρηματοδότησης της Κοινωνικής Μέριμνας του πανεπιστημίου Πατρών"

Σία Αναγνωστοπούλου: "Άμεση ανάγκη ...

Κατέθεσε ερώτηση

Η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου κατέθεσε προς τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων επίκαιρη ερώτηση σχετικά με την άμεση ανάγκη χρηματοδότησης της Κοινωνικής Μέριμνας του πανεπιστημίου Πατρών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της: Τον Σεπτέμβριο, πριν την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους λήγει το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που χρηματοδοτεί το Γραφείο Κοινωνικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Πατρών και αφήνει αβοήθητους περίπου 1000 φοιτητές που βρήκαν καταφύγιο και δέχονται βοήθεια από το συγκεκριμένο Γραφείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 56% των φοιτητών και φοιτητριών που επισκέφθηκαν την Κοινωνική Μέριμνα του πανεπιστημίου Πατρών ζήτησαν ψυχολογική στήριξη μέσω συνεδριών. Εκτός όμως από την ψυχοκοινωνική στήριξη των φοιτητών, παρείχε οικονομική βοήθεια στους φοιτητές μέσω υποτροφιών και συνέβαλε στην επίλυση προβλημάτων πρόσβασης σε φοιτητές που είχαν προβλήματα αναπηρίας.

Η αρωγή της Κοινωνικής Μέριμνας δεν πρέπει να σταματήσει -ειδικά στις δύσκολες εποχές που διανύουμε- και να περιμένουν οι φοιτητές μια διετία για να λειτουργήσει ξανά με την επαναχρηματοδότηση από το νέο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Η βουλευτής Αχαΐας ρωτά τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων αν   γνωρίζει το Υπουργείο το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να μην σταματήσει η λειτουργία του Γραφείου κοινωνικής Μέριμνας στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Επιπλέον θέτει το ερώτημα για το τι θα συμβεί εάν σταματήσει να λειτουργεί έως την επανεκκίνησή του μετά από μία διετία με το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις