Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Κώστας Λογαράς για την κατάσταση της Πάτρας: Πόλη ακρωτηριασμένη κι απειλητική

Ο Κώστας Λογαράς για την κατάσταση της Π...

Η ανάρτησή του

Με φωτογραφίες από το θέατρο "Απόλλων" της Πάτρας που καταρρέει ο γνωστός Πατρινός συγγραφέας Κώστας Λογαράς αποτυπώνει την κατάσταση της πόλης σήμερα, με απόσπασμα από το βιβλίο του "Σάββατα δίχως μύθο" το οποίο φαίνεται περισσότερο επίκαιρο από ποτέ. 

Η ανάρτηση: "... Πόλη ακρωτηριασμένη κι απειλητική - κατ' εικόνα της ζωής σου και ομοίωση- απ' όπου βιάζεσαι να βρεις μια δίοδο ανοιχτή για ν' αποδράσεις. Και με το δίκιο σου, γιατί οι πολιτείες στην ουσία είναι ανύπαρκτες αν δεν τις συντηρεί η μνήμη των ανθρώπων, αν δεν μπορεί να ταξιδέψει μέσα τους ο χρόνος, αν λιγοστεύουν (καληώρα!) τα σημάδια τους που ανακαλούν στους ζωντανούς το παρελθόν τους"
"... Άγγελοι μαυρισμένοι απ' την κάπνα κι άραχλοι, εγκαταλελειμμένοι στην αναπόφευκτη καταστροφή που πλησιάζει. Μα πριν προλάβουν να πετάξουν μακριά, θα καταρρεύσουν αργά ή γρήγορα μαζί με τα περίτεχνα υπέρθυρα, τα σκαλιστά γεισώματα, τα ακροκέραμα και τις κεραμωτές τους. Δείγματα μιας λεπτής αρχιτεκτονικής και έκφραση της ζωτικής πνοής που φύσηξε απ' τη μεριά του Ιονίου, και που τα τελευταία ίχνη της ασφυκτιούν ανάμεσα στις υπέρογκες αρχιτεκτονικές... Ωστόσο, τα εναπομείναντα διατηρητέα μετατρέπονται σε καφετέριες και Τράπεζες, σε χώρους όπου σέρνεται η ανία κι αγωνία για τον πλούτο"
".. και αποκομμένοι οι ζωντανοί απ' τον ομφάλιο λώρο, έρμαια σε μια πόλη άγνωστη σχεδόν που μας ξερνάει στην ερημιά της, πληρώνουμε καθημερινά το τίμημα...Μα ποιος ακούει τα αινίγματα της Σφίγγας που απειλεί και απειλείται με τον ίδιο αφανισμό έξω από τις ρημαγμένες πόρτες των παλιών σπιτιών; Κανείς... . Κι η πόλη τελματώνει.. " ( "Σάββατα δίχως μύθο)

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις