Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Εγκλώβισαν γυναίκα με καροτσάκι στο σπίτι της για να γίνουν τα έργα- Η αδιανόητη απάντηση του συνεργείου

Πάτρα: Εγκλώβισαν γυναίκα με καροτσάκι σ...
Γιώτα Κοντογεωργοπούλου

Όλα όσα έγιναν

Το ότι ο τρόπος με τον οποίο εκτελούνται τα έργα στην Τριών Ναυάρχων έχει κάνει δύσκολη (επιεικώς) τη ζωή των κατοίκων της περιοχής, των καταστηματαρχών και των διερχόμενων από το σημείο Πατρινών, είναι πλέον γνωστό.

Το ότι εγκλώβισαν όμως μια ανάπηρη γυναίκα με κινητικά προβλήματα η οποία μετακινείται με καροτσάκι και δεν μπορεί να βγει από το σπίτι της, αυτό είναι κάτι που ξεπερνά τη φαντασία περί σύγχρονης, λειτουργικής και φιλόξενης για τα ΑμεΑ πόλης. Ιδίως δε, αν λάβουμε υπόψιν ότι όλο αυτό συνέβη παρά το γεγονός ότι για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων της συγκεκριμένη γυναίκας, έχει ζητηθεί εγγράφως μέριμνα με έγγραφο αίτημα προς τον Δήμο Πατρέων από τις 8 Ιουλίου!

Το αδιανόητο σκηνικό το οποίο εμπεριέχει  και μια αδιανόητη ατάκα από την πλευρά ενός εκ των υπευθύνων του έργου έχει ως εξής: Όπως καταγγέλλει στο thebest.gr η Μαργαρίτα Αναστασοπούλου, από τις 8 Ιουλίου έχει ζητηθεί από την ίδια και εγγράφως (αριθμός πρωτοκόλλου του αιτήματος 71094/2023), η διευκόλυνση της μητέρας της η οποία διαμένει στην Τριών Ναυάρχων στο κομμάτι μεταξύ Μαιζώνος και Κορίνθου και μετακινείται με καροτσάκι.  Συγκεκριμένα, και με δεδομένη την πρόοδο των εργασιών στο συγκεκριμένο τμήμα, η κ. Αναστασοπούλου ζήτησε να εξασφαλιστεί η ασφαλής πρόσβαση είτε από την πλευρά της Μαιζώνος, είτε από την πλευρά της Κορίνθου.

Από τον Δήμο έλαβε την διαβεβαίωση ότι θα αφεθεί πρόσβαση από το σπίτι στο οποίο διαμένει έως την πλευρά της Κορίνθου.

Προχθές ξεκίνησαν οι εργασίες αλλά σήμερα την γυναίκα με το καροτσάκι την ανέμενε μια έκπληξη.

Τα συνεργεία είχαν αρχίσει να σκάβουν, όπως λέει στο  thebest.gr η κόρη της, το κομμάτι το οποίο υποτίθεται ότι θα έμενε ελεύθερο για την μετακίνηση της μητέρας της.

Η κ. Αναστασοπούλου απευθύνθηκε στον υπεύθυνο του συνεργείου για να λάβει την «αποστομωτική» απάντηση «και τι να σας κάνουμε εμείς, τώρα σκάψαμε, ε, αφού είναι ανάπηρη με καροτσάκι δεν χρειάζεται να βγαίνει και συνέχεια από το σπίτι».

Όταν τον ρώτησε το όνομά του, εκείνος της απάντησε «Παπαδόπουλος», για να διαπιστώσει στη συνέχεια ότι τέτοιο όνομα δεν υπάρχει (προωθημένες… τσαχπινιές από τα συνεργεία έναντι των πολιτών).

Απευθυνόμενη προς τον Δήμο, έλαβε την απάντηση ότι ήταν λάθος του εργαζόμενου  το… σκάψιμο και ότι θα ρίξουνε …τσιμέντο.

«Είναι δυνατόν, να κάνει ο καθένας ότι θέλει,  να εγκλωβίζουνε έναν άνθρωπο με κινητικά προβλήματα και να σου απαντούν και με τον τρόπο που απάντησε ο συγκεκριμένος υπάλληλος;» αναρωτιέται η κ. Αναστασοπούλου και ερωτά ευλόγως ως πολίτης: «αν η μητέρα μου πάθει το οτιδήποτε, πώς θα την μετακινήσουμε;»

Λογικό το ερώτημα. Αλλά το «λογικό» φαίνεται ότι στις μέρες μας είναι εν… αποστρατεία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις