Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Οποιος θέλει βάφει και γράφει συνθήματα σε συντριβάνια και τοίχους - ΦΩΤΟ

Πάτρα: Οποιος θέλει βάφει και γράφει συν...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Βανδαλισμοί στην πλατεία Γεωργίου

Στο έλεος έχει αφεθεί η Πάτρα για όποιον θέλει να εκφράσει την "καλλιτεχνική" του ανησυχία ή τον πόνο του, πάνω σε εμβληματικά πολιτιστικά μνημεία στο απόλυτο κέντρο της πόλης.

Ακαταλαβίστικα συνθήματα με μαύρη μπογιά είναι οι πρόσφατοι βανδαλισμοί πάνω στα συντριβάνια της Πάτρας.

Τόσο οι μαρμάρινες επιφάνειες περιμετρικά όσο ακόμη και οι μπρούτζινες απεικονίσεις έχουν βαφτεί με μαύρο ανεξίτηλο σπρέυ

Τι κι αν κάθε συντριβάνι κοσμείται από τέσσερα θαυμάσια μπρούτζινα φτερωτά λιοντάρια, ενώ στην κορυφή του "κάτω" συντριβανιού στέκεται μια υδροχόος, στο "πάνω" συντριβάνι ένας αυλητής, πολιτιστικά στοιχεία που χρονολογούνται από το 1875. Ο επιτήδειος ή οι επιτήδειοι δεν είχαν άλλες ευαισθησίες πέρα από την ανησυχία τους να αφήσουν το σημάδι τους στο πλέον κεντρικό σημείο της Πάτρας.

Πάνω στις μαρμάρινες επιφάνειες στις "λεκάνες" των συντριβανιών έχουν γραφτεί και άλλα στιχάκια, που άνετα κανείς θα μπορούσε να γράψει στα social media. Ομως θεώρησαν πως εκεί εκφράζεται καλύτερα ο πόνος κοπέλας που επιθυμεί να πάει κάπου αλλού με τον αγαπημένο της ή η αναζήτησή άλλου ατόμου για μια... ξανθιά.

Και φυσικά από τις μαύρες μπογιές δεν γλίτωσε και το δημοτικό θέατρο Απόλλων. Το έργο του Τσίλερ που γίνεται στόχος βανδαλισμών κάθε φορά με οποιαδήποτε αφορμή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις