Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μητσοτάκης: "Η Ελλάδα θα είναι παρούσα στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας"

Μητσοτάκης: "Η Ελλάδα θα είναι παρο...

Προηγήθηκε συνάντηση των δύο ηγετών

«Είμαστε αντίθετοι σε κάθε παράνομο τετελεσμένο» τόνισε κατηγορηματικά πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των κοινών δηλώσεων του με τον ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετά τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για τους ιστορικούς δεσμούς της Ελλάδας με την Ουκρανία, αναφερόμενος στους πολίτες ελληνικής καταγωγής. «Κανείς δεν ξεχνά τα εγκλήματα της μαρτυρικής Μαριούπολης, το ίδιο ισχύει και την Οδησσό, όπως και το Κίεβο και άλλες περιοχές της χώρας σας» είπε ο έλληνας πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τα εγκλήματα πολέμου, που πρέπει να βρουν τιμωρία από τη διεθνή δικαιοσύνης».

Ο κ. Μητσοτάκης γνωστοποίησε ότι με τον πρόεδρο Ζελένσκι υπέγραψαν κοινή δήλωση για την ευρωατλαντική πορεία της Ουκρανίας. «Είμαστε συνοδοιπόροι και συμπαραστάτες» είπε και υπογράμμισε: «Η αλληλεγγύη μας, ανθρωπιστική και αμυντική, υπήρχε έμπρακτη εξ αρχής και θα συνεχιστεί».

Καταλήγοντας, είπε ότι η Ελλάδα θα είναι παρούσα στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, κυρίως στην Οδησσό και έκλεισε τις δηλώσεις του επικαλούμενος μία φράση του Καζαντζάκη: «Μην καταδέχεσαι να ρωτάς αν νικήσουμε ή αν νικηθούμε, πολέμα».

Ζελένσκι: «Ευχαριστούμε για τη στήριξη»
 Ο κ. Ζελένσκι ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη για τη στήριξη και την προσοχή που έχει δείξει στην Ουκρανία. «Συζητήσαμε ορισμένες προτεραιότητες: Πληροφόρησα για την κατάσταση μάχης, για τους Ρώσους τρομοκράτες και τις ανάγκες μας. Χρειάζονται οι πιλότοι μας εκπαίδευση για τα F-16», είπε ο κ. Ζελένσκι.

Τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι δύο άνδρες είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση και ακολούθησε διευρυμένη συνάντηση με συμμετοχή αντιπροσωπειών.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη Ζελένσκι στην Ελλάδα – και πρώτη μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, καθώς εκκρεμούσε από την Άνοιξη του 2021.

Ταυτόχρονα, ο κ. Ζελένσκι θα συναντήσει για πρώτη φορά στο άτυπο δείπνο που οργανώνει ο πρωθυπουργός τους ηγέτες της περιοχής – παρουσία της ηγεσίας της Ε.Ε.

Δείτε τις δηλώσεις Μητσοτάκη- Ζελένσκι:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις