Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CINEFIL

/

Η ταινία "Βληχή" του Γιώργου Λάνθιμου ταξιδεύει το φθινόπωρο στην Αμερική

Η ταινία "Βληχή" του Γιώργου Λ...

Μετά την πρεμιέρα της την περασμένη χρονιά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η γυρισμένη στην Ελλάδα ταινία μικρού μήκους του βραβευμένου σκηνοθέτη παρουσιάζεται πρώτη φορά στην Αμερική, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης (NYFF)

Σε ένα από τα παλιότερα και πιο σημαντικά κινηματογραφικά Φεστιβάλ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης (NYFF) (29 Σεπτεμβρίου – 15 Οκτωβρίου 2023), θα κάνει την αμερικανική πρεμιέρα της η "Βληχή" του Γιώργου Λάνθιμου, συνοδεία μουσικών συνόλων, με πρωταγωνιστές την Έμμα Στόουν και τον Νταμιάν Μποννάρ.

 Η υπόθεση της ταινίας, μια ιστορία νεκραναστάσεων με οδηγούς το ερωτικό πάθος και το ένστικτο της επιβίωσης, έρχεται από πολύ μακριά. Από μια αταβιστική κληρονομιά κι ένα εθνογραφικά πληθωρικό παρελθόν που επιβιώνει, διασχίζοντας χώρο και χρόνο, ως σήμερα.

H ταινία αποτελεί ανάθεση του προγράμματος The Artist on the Composer – μια συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ"αι του Οργανισμού ΝΕΟΝ, ο οποίος χρηματοδοτείται από τον ιδρυτή του Δημήτρη Δασκαλόπουλο. Η παραγωγή, από πλευράς της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και η πραγματοποίηση της αμερικανικής πρεμιέρας υλοποιούνται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της ΕΛΣ.

Ο πολυβραβευμένος Έλληνας κινηματογραφικός δημιουργός, αποδεχόμενος την πρόταση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της ΕΛΣ Γιώργου Κουμεντάκη και της Διευθύντριας του ΝΕΟΝ Ελίνας Κουντούρη, υπέγραψε την παραγωγή, το σενάριο και τη σκηνοθεσία της ταινίας μικρού μήκους, η οποία γυρίστηκε τον Φεβρουάριο του 2020 στην Τήνο και έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της με μεγάλη επιτυχία στις 6 Μαΐου 2022, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ.

Γύρω από το τοπίο της Τήνου, εκτυλίσσεται η έμπνευση του σκηνοθέτη στου οποίου τις ταινίες οι αντιθέσεις είναι πάντα παρούσες, ζωντανεύοντας έναν κόσμο ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία, το σινεμά και την αληθινή ζωή, το μύθο και την πιο πεζή καθημερινότητα.

Το μουσικό θέμα της "Βληχής" αποτελείται από έργα των Γ. Σ. Μπαχ / Κνουτ Νύστεντ και Τόσιο Χοσοκάβα, τα οποία θα ερμηνευτούν ζωντανά συνοδεία μουσικών συνόλων στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νέας Υόρκης, στο Lincoln Center, στο πλαίσιο του προγράμματος The Artist on the Composer.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Cinefil