Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εντυπωσιακό βίντεο: Φάλαινα κάνει ιστιοπλοΐα ουράς

Εντυπωσιακό βίντεο: Φάλαινα κάνει ιστιοπλοΐα ουράς

Το βίντεο έγινε γρήγορα viral αφότου ο Moss το ανέβασε στα κανάλια του σε Youtube και Tiktok

Ένα ιδιαίτερα σπάνιο φαινόμενο που ονομάζεται "ιστιοπλοΐα ουράς" κατάφερε να αποτυπώσει σε βίντεο ένας άνδρας με το όνομα Brodie Moss χωρίς ωστόσο να αναφέρει το μέρος όπου γυρίστηκε το βίντεο.

Ο τρόπος κολύμβησης της συγκεκριμένης φάλαινας με την ουρά διαρκώς έξω από τη θάλασσα είναι ένα φαινόμενο για το οποίοι οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακόμα πολλά, καθώς παραμένει άγνωστο το τι το προκαλεί.

Το βίντεο έγινε γρήγορα viral αφότου ο Moss το ανέβασε στα κανάλια του σε Youtube και Tiktok.

 

Τι γνωρίζουμε για την ιστιοπλοΐα ουράς

Η ιστιοπλοΐα ουράς, όπως αναφέρει το iflscience.com παρατηρείται συχνά σε θηλυκές φάλαινες με μικρά, οπότε μια πιθανή εξήγηση θα μπορούσε να είναι ότι οι μητέρες ξεκουράζονται ενώ το μικρό κολυμπάει με ασφάλεια κοντά της. Σύμφωνα με μελέτη, αυτή η συμπεριφορά δεν είναι καθαρά για το θηλασμό της φάλαινας, καθώς αυτό μπορεί να συμβεί σε διάφορες θέσεις, αλλά θα μπορούσε να επιτρέψει στη μητέρα να ξεκουραστεί ενώ παράλληλα ταΐζει.

"Γνωρίζουμε λογικά ότι ο θηλασμός αποτελεί μέρος αυτής της συμπεριφοράς", δήλωσε στη Huffington Post ο Ed Lyman, ειδικός στην προστασία των πόρων για το Εθνικό Θαλάσσιο Καταφύγιο Φαλαινών της Χαβάης. Όταν μια φάλαινα ξεκουράζεται σε αυτή τη θέση, οι μαστικοί αδένες της είναι τέλεια προσανατολισμένοι για να εκτοξεύσουν γάλα στο στόμα του μικρού, εξήγησε.

Ορισμένες φάλαινες είναι γνωστό ότι κοιμούνται σε ασυνήθιστη θέση εντελώς όρθιες στο νερό, οπότε αυτή η ασυνήθιστη συμπεριφορά με την όρθια ουρά θα μπορούσε να σχετίζεται με διαφορετικές συμπεριφορές ανάπαυσης.

Μια άλλη εναλλακτική εξήγηση για το φαινόμενο είναι ότι η φάλαινα απλώς δροσίζεται. Οι φάλαινες είναι γνωστό ότι πραγματοποιούν αυτή τη συμπεριφορά για περίπου 15 λεπτά, αν και οι αναφορές δείχνουν ότι μπορεί να διαρκέσει πολλές ώρες. Οι ουρές των φαλαινών περιέχουν υψηλά επίπεδα αιμοφόρων αγγείων, τα οποία θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την ψύξη με εξάτμιση όταν κρατούνται πάνω από το νερό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις