Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Γιατί η θάλασσα είναι αλμυρή» υλοποιήθηκε στις κατασκηνώσεις του Δήμου

Πάτρα: Το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμ...

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από τη Δρ. Ανδρεάννα Κουφού σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό, Γεωργία Γεωργοπούλου

Ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με θέμα: «Γιατί η θάλασσα είναι αλμυρή», σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε στις Ημερήσιες Παιδικές Κατασκηνώσεις Δήμου Πατρέων, από τη Δρ. Ανδρεάννα Κουφού, με γνωστικό αντικείμενο τον σχεδιασμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων, σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό, Γεωργία Γεωργοπούλου.

Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, ήταν η βιωματική προσέγγιση της επιστημονικής γνώσης. Τα παιδιά μέσα από καινοτόμα παιχνίδια, παρατήρησαν, έδρασαν, ανακάλυψαν και τελικά οικοδόμησαν γνώσεις για τους λόγους που το θαλασσινό νερό είναι αλμυρό, για τις φυσικές ιδιότητες του αλατιού, αλλά και για τη χρήση του στην καθημερινότητά μας. Οι δραστηριότητες περιλάμβαναν αφήγηση του παραδοσιακού παραμυθιού «γιατί η θάλασσα είναι αλμυρή», πείραμα με αλάτι και τέλος, ζωγραφική με φυσικά υλικά.

Η Δρ. Κουφού ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Γνώρισα τις Παιδικές Κατασκηνώσεις του Δήμου Πατρέων εν τη γενέσει τους, ως Υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτιστικών Θεμάτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

Πέρασαν χρόνια από την τότε συνεργασία μας για να έρθει η στιγμή να συναντηθούμε ξανά, χάρη στην πρωτοβουλία του αγαπητού κ. Μαγιάκη. Έμεινα εντυπωσιασμένη από την εξέλιξη, τη συστηματικότητα και την προσήλωση. Για εμένα δεν νοείται κοινωνία που δεν προσφέρει και επενδύει στα παιδιά. Με μεγάλη χαρά σχεδίασα και υλοποίησα με την πολύτιμη αρωγή της εκπαιδευτικού Γεωργίας Γεωργοπούλου, ένα καινοτόμο πρόγραμμα βιωματικής προσέγγισης της επιστημονικής γνώσης για του μαθητές της Γ΄ και Δ΄ δημοτικού που συμμετέχουν στις κατασκηνωτικές δομές της Πλαζ – Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων και των Ροϊτίκων. Σας ευχαριστώ όλους ως εκπαιδευτικός και γονέας που φωτίζετε τα καλοκαίρια τόσων παιδιών! Είναι τιμή και χαρά να σταθώ αρωγός σε αυτή σας την προσπάθεια!».

*Η Δρ. Ανδρεάννα Κουφού είναι Ε.ΔΙ.Π. στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις