Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χάος στην Κίνα έφεραν οι χειρότερες βροχοπτώσεις των τελευταίων 140 ετών - Οι δρόμοι έγιναν ποτάμια

Χάος στην Κίνα έφεραν οι χειρότερες βροχ...

Συγκλονιστικές φωτογραφίες

Η κυβέρνηση της Κίνας απένειμε την ιδιότητα του μάρτυρα σε έναν πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του καθώς προσπαθούσε να διασώσει ανθρώπους που είχαν παγιδευτεί από τις σφοδρές πλημμύρες που έπληξαν το Πεκίνο και τις γύρω περιοχές με τις ισχυρότερες βροχοπτώσεις των τελευταίων τουλάχιστον 140 ετών.

 Ο Φενγκ Ζεν, πυροσβέστης στην περιοχή Χαϊντιάν του Πεκίνου, παρασύρθηκε από τις πλημμύρες καθώς προσπαθούσε να διασώσει τρεις ανθρώπους από ένα σχολικό κτίριο τη Δευτέρα. Οι άνθρωποι διέφυγαν από την περιοχή με ασφάλεια, αλλά αφού δέχθηκε ιατρική περίθαλψη ο Φενγκ «πέθανε ηρωικά», σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η χειρότερη βροχόπτωση των τελευταίων 140 ετών
 Ο Φενγκ ήταν ένας από τους 20 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο Πεκίνο κατά τη χειρότερη βροχόπτωση από την έναρξη των καταγραφών πριν από 140 χρόνια. Η καταιγίδα Ντοκσούρι, ένας πρώην σούπερ τυφώνας, σάρωσε την Κίνα αφού έπληξε τη νότια επαρχία Φουτζιάν την περασμένη εβδομάδα, μετά το πέρασμά της από τις Φιλιππίνες.

Ο μέσος όρος βροχόπτωσης για ολόκληρο το μήνα Ιούλιο καταγράφηκε στο Πεκίνο μέσα σε μόλις 40 ώρες, με έντονες βροχοπτώσεις να πλήττουν την πρωτεύουσα και τις γύρω περιοχές από το Σάββατο.

 «Η μέγιστη [ποσότητα] βροχόπτωσης που καταγράφηκε κατά τη διάρκεια αυτής της καταιγίδας, η οποία ήταν 744,8 χιλιοστά, σημειώθηκε στον ταμιευτήρα Wangjiayuan στο Changping», ανέφερε η Μετεωρολογική Υπηρεσία του Πεκίνου, προσθέτοντας ότι πρόκειται για την «ισχυρότερη βροχόπτωση των τελευταίων 140 ετών».

Η βροχόπτωση αυτή αποδείχθηκε υπερβολική για τα αρχαία συστήματα αποχέτευσης της Απαγορευμένης Πόλης, του αυτοκρατορικού συγκροτήματος στην καρδιά του Πεκίνου. Εικόνες και βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο έδειχναν τις αυλές του παλατιού να πλημμυρίζουν καθώς οι βροχοπτώσεις έτρεχαν μέσα από τις υδρορροές 600 ετών.

 Μάλιστα, ολόκληρες ζώνες της βόρειας Κίνας έχουν καλυφθεί από καφεκίτρινα νερά, στα οποία επιπλέουν τόνοι απορριμμάτων, μετά την «ιστορική» βροχόπτωση. Χείμαρροι χύθηκαν σε ένα πάρκο, στα προάστια της πρωτεύουσας, ενώ οι κυριότερες οδικές αρτηρίες που συνδέουν μεταξύ τους τις πόλεις της επαρχίας Χεμπέι, στα νοτιοδυτικά του Πεκίνου, έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

 Σε αεροφωτογραφίες που τράβηξε το Γαλλικό Πρακτορείο σε μία από αυτές τις πόλεις, τη Ζουοζού, διακρίνονται βιτρίνες καταστημάτων και οροφές αυτοκινήτων που πλέουν σε αυτά τα λασπωμένα νερά, τα οποία κατέκλυσαν επίσης πολλές καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις