Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζεται η επιχείρηση συγκάλυψης των υποκλοπών από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζεται η επιχείρηση συγκάλυ...

Για επιχείρηση συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών κατηγορεί εκ νέου ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση

«Νέα στοιχεία για το σκάνδαλο των υποκλοπών έρχονται στο φως της δημοσιότητας και καταδεικνύουν ότι ένας εκ των πρωταγωνιστών του σκανδάλου, ο επιχειρηματίας Γιάννης Λαβράνος, εξακολουθεί να απολαμβάνει την απόλυτη προστασία της κυβέρνησης Μητσοτάκη», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωση του με αφορμή το σημερινό πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών.

Ειδικότερα αναφέρει στην ανακοίνωση του ότι: «Σύμφωνα με την ‘Εφημερίδα των Συντακτών’, τον Οκτώβριο του 2021 δρομολογήθηκε η αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του κ. Λαβράνου, που είχαν δεσμευτεί νωρίτερα μέσα στο 2021 για σοβαρά φορολογικά αδικήματα. Η αποδέσμευση έγινε με προσωπική απόφαση του επικεφαλής της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ), ο οποίος είχε αναλάβει καθήκοντα μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο εν λόγω προϊστάμενος της ΥΕΔΔΕ φέρεται να συνέταξε μόνος του και καθ’ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του το έγγραφο που αναιρούσε τη σχετική έκθεση των υφισταμένων του και αρμοδίων εφοριακών. Επιπλέον, σύμφωνα με την ‘Εφημερίδα των Συντακτών’, η εταιρεία Krikel, εν μέσω των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο των υποκλοπών, έλαβε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη 8,7 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση της νέας σύμβασης σύνδεσης του συστήματος TETRA, με αποτέλεσμα το 2022 να καταγράψει αύξηση τζίρου κατά 480%!».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «ενώ αποκαλύπτονται όλα αυτά, κυβέρνηση και ΑΑΔΕ τηρούν σιγή ιχθύος συνεχίζοντας την επιχείρηση συγκάλυψης».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι δεν θα σταματήσει να ζητά να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση αυτή, «που έχει εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις