Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΤΙΒΟΣ

/

Οι δυσκολίες δεν πτοούν τον Νίκο Λυμπέρη

Οι δυσκολίες δεν πτοούν τον Νίκο Λυμπέρη
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Υπόδειγμα αθλητή που ταξιδεύει από το Γαλαξίδι για να προπονηθεί στην Πάτρα

Έτοιμος για τη διάκριση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου εφήβων - νεανίδων, που αναβλήθηκε για τις αρχές Σεπτέμβρη, είναι ο Νικόλας Λυμπέρης του Αρίωνα.

Ο 19χρονος αθλητής του Νίκου Σουβαλιώτη, 2η και τελευταία χρονιά στην κατηγορία των εφήβων προετοιμάζεται με αρκετές δυσκολίες, δοθέντος ότι είναι μόνιμος κάτοικος Γαλαξιδίου και μετακινείται 2-3 φορές την εβδομάδα για την Πάτρα προκειμένου να προπονηθεί με τον Αρίωνα στον οποίο ανήκει, είτε στου Λαδόπουλου - είτε στο Παμπελοποννησιακό.

Τις υπόλοιπες ημέρες τον βρίσκουμε στην Κατερίνη όπου σπουδάζει στο Τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, τομέας όπου θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά στο μέλλον.

Διαβάστε στο sportin.gr

 

 

Ο Νικόλαος - Παναγιώτης Λυμπέρης, γιος ποδοσφαιριστή, ξεκίνησε σε μικρή ηλικία παίζοντας μπάλα ως δεξί χαφ στην Ακαδημία ποδοσφαίρου Ιτέας (προπονητές του οι Ανδρέας Καρανάσος, Γιάννης Λύτρας), φτάνοντας μάλιστα να στελεχώσει και την Μικτή Παίδων ΕΠΣ Φωκίδας (προπονητής ο Πάνος Καραχρήστος).

Μαθητής της Β' γυμνασίου ήταν όταν μεταπήδησε στον στίβο και στον Σπάρτακο Φωκίδας με προπονητή τον Χαράλαμπο Καρνέζο και σύντομα ξεχώρισε με το ταλέντο του. Η παρότρυνση του προπονητή του ήταν να ασχοληθεί σοβαρά και συστηματικά, και μάλιστα στην Πάτρα. Έπρεπε να φύγει από την προπόνηση στην άσφαλτο και σε ένα χωμάτινο γήπεδο στην Άμφισσα.

Έτσι του πρότεινε τον Αρίωνα όπου προπονητής ήταν ο φίλος του Βασίλης Σουβαλιώτης. Και κάπως έτσι ο Λυμπέρης βρέθηκε στην Πάτρα και στις άρτιες εγκαταστάσεις στου Λαδόπουλου και στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Έκτοτε και για τέσσερα πλέον χρόνια 2-3 φορές τη βδομάδα πηγαινοέρχεται από το Γαλαξίδι στην Πάτρα, μη φειδόμενος κόστος και χρόνο προκειμένου να πετύχει τον στόχο του.

Έχει ύψος 1.83μ. διακρίνεται στις μεσαίες αποστάσεις (στόχος του τα 10.000μ.) και έχει ατομικά ρεκόρ:
3.000μ.: 8'.54'' (i)
5.000μ.: 15'.28''.00
10.000μ. 32'.35''

Απώτερος στόχος του είναι η συμμετοχή του με την Εθνική ομάδα σε διεθνή διοργάνωση, και να βελτιώσει στον μέγιστο βαθμό τα ατομικά του ρεκόρ. άλλωστε έχει όλα τα περιθώρια καθώς λόγω κακών συνθηκών προπόνησης, δεν έχει «βγάλει» ακόμα τις επιδόσεις που μπορεί.

 

Καλύτερη στιγμή του η 7η θέση στο πανελλήνιο ανωμάλου δρόμου και χειρότερη η περίοδος που πρωτήρθε στην Πάτρα και που για τρία σχεδόν χρόνια έβγαζε τραυματισμούς από την καταπόνηση που είχε προπονούμενος στο χώμα ή στην άσφαλτο.

Από τους Έλληνες αθλητές θαυμάζει τον Κώστα Γκελαούζο και τον Χρήστο Κάλλια, ενώ από τους ξένους, ποιον άλλον, τον Γιάκομπ Ίνγεμπριγκτσεν.
Προτέρημά του είναι η πειθαρχία, ενώ υστερεί ακόμα σε «προπονητική» υποδομή, καθώς συν τοις άλλοις ξεκίνησε σχετικά αργά στον στίβο.

Ευχαρίστησε τέλος τον πατέρα του που εκτελεί χρέη ταξιτζή και τη μητέρα του για τα καθήκοντα διατροφολόγου, τους πρώην προπονητές του, τον Βασίλη Σουβαλιώτη και το σωματείο του τον Αρίωνα.

Ειδήσεις τώρα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports