Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αναφορά του Τάκη Αντωνακόπουλου για τις αιτήσεις των επαγγελματιών αγροτών

Αναφορά του Τάκη Αντωνακόπουλου για τις ...

Προς την Υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη

Αναφορά προς την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα Τίνα Μπιρμπίλη, με θέμα την επίσπευση των αιτήσεων των επαγγελματιών αγροτών σύμφωνα με επιστολή που του κοινοποίησε η ΠΑΣΕΓΕΣ, κατέθεσε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ του νομού Ηλείας, κ. Τάκης Αντωνακόπουλος. Σύμφωνα με την αναφορά προς την Υπουργό κ. Τίνα Μπιρμπίλη, ο Βουλευτής προωθεί τα άμεσα αιτήματα των επαγγελματιών αγροτών, οι οποίοι σε ποσοστό 45% έχουν υποβάλλει εμπρόθεσμη αίτηση χωρίς να έχουν  εκδοθεί ακόμη οι όροι διασύνδεσης από την αρμόδια Διεύθυνση Διαχείρισης Δικτύου της ΔΕΗ.

Επιπρόσθετα, αναγκαίο κρίνεται το γεγονός της συντόμευσης της διαδικασίας εκχώρησης στη ΔΕΗ των συμβάσεων  αγοραπωλησίας των αγροτών από τον ΔΕΣΜΗΕ με σκοπό την ολοκλήρωση εντός 10 μηνών της διαδικασίας αδειοδότησης φωτοβολταïκών σταθμών των αγροτών όπως προβλέπεται από το ν. 3851/2010.

Υπέρ της τροποποίησης της Υπουργικής απόφασης τάσσεται ο κ. Αντωνακόπουλος, για την μη υποχρεωτική καταβολή εγγυητικής επιστολής ύψους 15.000€ από τους αγρότες που έχουν ήδη έγκριση χρηματοδοτικής μίσθωσης από την Τράπεζα.

Τέλος, σύμφωνα με την αναφορά προς το Υπουργείο, ο Βουλευτής τονίζει ότι είναι επιβεβλημένη η κοινοποίηση στους δικτυακούς τόπους του ΥΠΕΚΑ και της ΔΕΗ των στοιχείων των επαγγελματιών αγροτών που λαμβάνουν όρους διασύνδεσης με τη ΔΕΗ σε αντιστοιχία με τα εφαρμοζόμενα από τη Ρ.Α.Ε. ώστε να δημιουργηθούν όροι πλήρους διαφάνειας της διαδικασίας σε όλα τα στάδια της.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις