Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τουρκική εισβολή στην Κύπρο: «Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε»

Τουρκική εισβολή στην Κύπρο: «Γιατί δεν ...

Η ανάρτηση του Κωνσταντίνου Μπουρδούλη

Μία ανάρτηση για την Τουρική εισβολή στην Κύπρο έκανε ο Κωνσταντίνος Μπουρδούλης, με τίτλο «Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε». 

Όπως αναφέρει:

Πριν 49 χρόνια σαν σήμερα (20/7/1974), έγινε η Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, με αποβατικές και αεροπορικές επιχειρήσεις, με την κωδική ονομασία «Αττίλας».
Ο Ελληνικός στρατός σε διοικητική και κατ’ επέκταση σε επιχειρησιακή διάλυση. Τα αποτελέσματα τραγικά.

Έχοντας διαβάσει πάρα πολλά και έχοντας μιλήσει με ανθρώπους (στρατιωτικούς και πολίτες) που έζησαν εκ του σύνεγγυς εκείνη την τραγωδία, νόμιζα ότι ήξερα σε βάθος το Κυπριακό. Όταν όμως διάβασα το βιβλίο του αείμνηστου Υποπτέραρχου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΗΤΣΑΙΝΑ, «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ», διαπίστωσα ότι ήξερα ελάχιστα.

Ο Υποπτέραρχος Γεώργιος Μήτσαινας, ήταν ένας από τους κυβερνήτες των αεροσκαφών, που έλαβαν μέρος στην αποστολή αυτοκτονίας, με τον κωδικό όνομα «ΝΙΚΗ», για τη μεταφορά Λοκατζήδων στην Κύπρο, κατά τη διάρκεια της Τουρκικής εισβολής και προτάθηκε για το «Χρυσούν αριστείο ανδρείας».

Ο Κωνσταντίνος Μπουρδούλης δημοσίευσε και το εξώφυλλο του βιβλίου του Γεωργίου Μητσαίνα με αφηγήσεις των πρωταγωνιστών των επιχειρήσεων. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις