Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ερντογάν για τη συνάντηση με Μητσοτάκη: «Θέλουμε να κάνουμε βήματα προς μια θετική κατεύθυνση»

Ερντογάν για τη συνάντηση με Μητσοτάκη: ...

Όλα όσα είπε

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά την προσευχή της Παρασκευής, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε δηλώσεις σχετικά με τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και ανέφερε ότι έκανε δύο ερωτήσεις στον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Είμαστε δύο γειτονικές χώρες. Ο Μητσοτάκης και εμείς μόλις είχαμε εκλογές. Ως δύο ηγέτες που κέρδισαν τις εκλογές, θέλουμε να κάνουμε βήματα προς μια θετική κατεύθυνση. Ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που τους ζήτησα ειδικά είναι τα θέματα που αφορούν τη Δυτική Θράκη, θέλαμε να τα ξεπεράσουμε. Θέλαμε να ξεπεράσουμε επίσης τα ζητήματα που σχετίζονται με τους Μουφτήδες», σημείωσε ο Ερντογάν.

«Συγκεκριμένα, οι πρέσβεις μας θα κάνουν προκαταρκτικές προετοιμασίες με τετ α τετ συναντήσεις για το θέμα αυτό, οι υπουργοί Εξωτερικών θα κάνουν προετοιμασίες, στη συνέχεια θα συναντηθούμε ως ηγέτες και θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Ελπίζω να φιλοξενήσω τον Πούτιν τον Αύγουστο»
 Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στην ενδεχόμενη επίσκεψη Πούτιν στην Τουρκία τον Αύγουστο λέγοντας ότι: «Ετοιμαζόμαστε να φιλοξενήσουμε τον κ. Πούτιν στην Τουρκία τον Αύγουστο. Συμφωνούμε για την επέκταση του διαδρόμου σιτηρών της Μαύρης Θάλασσας. Ο κ. Γκουτέρες από τον ΟΗΕ έστειλε επίσης επιστολή στον κ. Πούτιν. Ελπίζω ότι με αυτή την επιστολή θα διασφαλίσουμε την επέκταση των εργασιών του διαδρόμου σιτηρών με τις κοινές προσπάθειες μας και της Ρωσίας».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και πάλι στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και τις υποσχέσεις που έλαβε στο Βίλνιους για προώθηση. «Προς το παρόν, η προσδοκία μας είναι να λάβουμε απάντηση από την πλευρά της ΕΕ. Το συζητήσαμε λεπτομερώς με όλους τους ηγέτες της ΕΕ που συναντήσαμε. Είπαμε ότι περιμένουμε από αυτούς θετικά βήματα προς την Τουρκία, η οποία περιμένει στην πόρτα εδώ και 52 χρόνια».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις