Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ο Σουηδός ηθοποιός Στέλαν Σκάρσγκαρντ θα τιμηθεί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο

Ο Σουηδός ηθοποιός Στέλαν Σκάρσγκαρντ θα...

Θα λάβει το βραβείο Leopard Club - Από τους πιο γνωστούς του ρόλους ήταν στην κοινωνική ταινία του Λαρς Φον Τρίερ "Δαμάζοντας τα κύματα" το 1996

Ο βετεράνος Σουηδός ηθοποιός, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, ο οποίος υποδύεται τον κακό Μπάρον Χαρκόνεν στην ταινία «Dune» του Ντενί Βιλνέβ παραγωγής 2021, θα τιμηθεί όπως έγινε γνωστό, από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο με το βραβείο Leopard Club.

Ο 72χρονος σήμερα Σκάρσγκαρντ που έχει γεννηθεί στο Γκέτεμποργκ, ξεκίνησε την καριέρα του στο Χόλιγουντ συνεργαζόμενος με κορυφαίους σκηνοθέτες όπως ο Στίβεν Σπίλμπεργκ στο «Amistad» (1997) και ο Γκας Βαν Σαντ στο «Good Will Hunting», την ίδια χρονιά.

Αξέχαστοι είναι & οι ρόλοι στα κινηματογραφικά franchise «Pirates of the Caribbean» (Οι Πειρατές της Καραϊβικής) του Γκορ Βερμπίνσκι και «Mamma Mia!», μεταξύ άλλων ταινιών.

Ακόμα ο Stellan Skarsgård έχει παίξει στο τολμηρό «Nymphomaniac» του Δανού σκηνοθέτη Lars von Trier με τον οποίο είχε συνεργαστεί και στο εξαιρετικό φιλμ του 1996, «Δαμάζοντας τα κύματα». Έχει παίξει και στην ταινία «Το Κορίτσι με το Τατουάζ» του Ντέιβιντ Φίντσερ το 2012.

To 76ο Φεστιβάλ του Λοκάρνο στην Ελβετία θα διεξαχθεί από τις 2 έως και τις 12 Αυγούστου 2023.

Με στοιχεία & από το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture