Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Γιορτάζει 11 και 12 Ιουλίου το παρεκκλήσι του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου

Πάτρα: Γιορτάζει 11 και 12 Ιουλίου το πα...

Δίπλα από το ναό του Αγ. Νικολάου - Την Τρίτη το απόγευμα και την Τετάρτη 12/7 το πρωί στη Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος

Διήμερη Ιερά πανήγυρη θα έχει το παρεκκλήσι του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου πλάι από τον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Πατρών. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, την Τρίτη 11/7/2023, παραμονή της εορτής, στις 19.00 θα τελεστεί ο πανηγυρικός, αρχιερατικός εσπερινός προεξάρχοντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος και θα κηρύξει το Θείο λόγο. Θα ακολουθήσει στις 22.00 ιερά αγρυπνία όπου θα ιερουργήσει ο αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Παντελίδης, προϊστάμενος του ιερού ναού Αναλήψεως Πατρών.

Ανήμερα την Τετάρτη 12/7/2023 το πρωί, στην Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος και στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί μεθέορτος εσπερινός ιερουργούντος του αρχιμανδρίτη π. Αρτεμίου Αργυρόπουλου, ο οποίος διατελεί και πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Πατρών. Μετά το πέρας του εσπερινού θα γίνει λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Παϊσίου.

Ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης αποτελεί μία εξέχουσα, αγία μορφή και προσωπικότητα της εκκλησίας μας και δικαίως τον Ιανουάριο του 2015 αγιοποιήθηκε σύμφωνα με σχετική απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο Άγιος Παΐσιος ήταν Έλληνας Καππαδόκης μοναχός του 20ού αιώνα που έγινε ευρέως γνωστός για τον μοναστικό του βίο και το έργο του καθώς και τα διδάγματα και προφητείες του. Είχε γεννηθεί στις 25 Ιουλίου 1924 στα Φάρασα, στην Τουρκία και εκοιμήθη στις 12 Ιουλίου 1994, στην Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις