Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Δυνατός πονοκέφαλος για την Πάτρα τα συγκροτήματα Airbnb που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια

Πάτρα: Δυνατός πονοκέφαλος για την Πάτρα...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Για αθέμιτο ανταγωνισμό, κάνουν λόγο οι ξενοδόχοι

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχουν πάρει τα καταλύματα βραχυχρόνιων μισθώσεων και στην Πάτρα, γεγονός που δημιουργεί «πονοκέφαλο» στους ξενοδόχους της πόλης αλλά και της Αχαΐας, γενικότερα.

Στην Πάτρα υπάρχουν εκατοντάδες τέτοιες επιχειρήσεις που σε αρκετές περιπτώσεις εκμεταλλεύονται ολόκληρα κτίρια με αυτόνομα δωμάτια που τα ενοικιάζουν μέσα από ηλεκτρονικές πλατφόρμες Airbnb.

Για τη διάσταση που έχει πάρει το φαινόμενο των Airbnb, μιλάει στο thebest.gr ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Πάτρας Ηλίας Μεντζελόπουλος: «Η αύξηση που παρουσιάζουν στην πόλη μας, δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στα ξενοδοχεία. Είναι δεδομένο ότι αυτά λειτουργούν χωρίς τις φορολογικές και κανονιστικές υποχρεώσεις, μιλάμε για αθέμιτο και ανεξέλεγκτο ανταγωνισμό και πλήττει τον ξενοδοχειακό κλάδο. Είναι μια ιστορία που επί χρόνια φωνάζουμε. Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την εικόνα που έχουμε, υπάρχουν περίπου 600 τέτοια καταλύματα αλλά το νούμερο αυτό αλλάζει γιατί συνεχώς αυξάνονται».

«Πρόκειται για καταλύματα αμφιβόλου ποιότητας. Στα ξενοδοχεία η υγιεινή, η ασφάλεια και τα μέτρα προστασίας είναι δεδομένα, ενώ στα Αirbnb δεν εφαρμόζεται κανένα σύστημα ελέγχου. Στα ξενοδοχεία δεν θα περιμένει τον πελάτη κάποια δυσάρεστη έκπληξη κατά την άφιξη» προσθέτει.

Στο ίδιο μήκος κύματος, όσα ανέφερε στο thebest.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας Δημήτρης Διαμαντόπουλος: «Τα Airbnb είναι επιχειρήσεις νόμιμες αλλά θα πρέπει να υπάρχει έλεγχος, να υπάρχει φορολογία και φυσικά αδειοδοτήσεις γιατί από την πλευρά των ξενοδοχείων για να ανοίξει μια επιχείρηση υπάρχουν ένα σωρό αδειοδοτήσεις, από την Διεύθυνση Υγείας, την Πυροσβεστική κ.ο.κ., ενώ στα Airbnb ούτε μια. Υπάρχει ένας ανταγωνισμός που είναι αθέμιτος.  Εμείς ως ξενοδόχοι ζητάμε να υπάρχουν οι ανάλογοι έλεγχοι, σε όλα τα καταλύματα που είναι στην πλατφόρμα του Airbnb, όπως και στα ξενοδοχεία. Από τη στιγμή που οι τουρίστες πληρώνουν κάποια χρήματα, θα πρέπει να υπάρχουν και σε αυτά οι ανάλογες αδειοδοτήσεις και βεβαίως η ίδια φορολόγηση».   

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις