Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ταραχές στη Γαλλία: Σύσκεψη Μακρόν με μέλη της κυβέρνησης

Ταραχές στη Γαλλία: Σύσκεψη Μακρόν με μέ...

Πρωτοβουλίες ΜΚΟ για περιορισμό της χρήσης του όπλου από τους Γάλλους αστυνομικούς

Καζάνι που βράζει μοιάζει η Γαλλία μετά την δολοφονία του 17χρονου Ναέλ από αστυνομικό.

Μετά από τέσσερις ημέρες επεισοδίων, ο Εμανουέλ Μακρόν ανέβαλε την επίσημη επίσκεψη του στην Γερμανία που επρόκειτο να ξεκινήσει την Κυριακή. Ήταν η δεύτερη φορά που οι ταραχές στη Γαλλία αναγκάζουν τον Γάλλο πρόεδρο να αναβάλει συνάντηση με αρχηγό κράτους, αφού ο Βασιλιάς Κάρολος, ακύρωσε την επίσκεψή του λόγω διαμαρτυριών για τη συνταξιοδοτική νομοθεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, ο Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να έχει συνάντηση με βασικά μέλη της κυβέρνησης του, σήμερα (02.07) στις 19:30 (17:30 ώρα Ελλάδας), προκειμένου να συζητήσουν για το κύμα των διαδηλώσεων που έχει ξεσπάσει στην Γαλλία. Ακόμη, σε ανακοίνωση του γραφείου του προέδρου αναφέρεται ότι σε αυτή τη σύσκεψη, θα συμμετάσχουν, η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν, ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν και ο υπουργός Δικαιοσύνης Ερίκ Ντιπόν-Μορετί.

Επίθεση στο σπίτι του δημάρχου
Στόχος επίθεσης έγινε η οικία του δημάρχου της μικρής πόλης Λ’ Άι- λε- Ροζ, κοντά στο Παρίσι, κατά την διάρκεια της πέμπτης νύχτας ταραχών στην Γαλλία. Όλα ξεκίνησαν όταν στη 1:30 τη νύχτα, την ώρα που ο δήμαρχος Ζανμπρέν βρισκόταν στο δημαρχείο της πόλης Λ’ Άι-λε- Ροζ, ταραξίες «έριξαν αυτοκίνητο στο σπίτι (μου) προτού το πυρπολήσουν», ανέφερε ο δήμαρχος στο Twitter.

Ακόμη, ο ίδιος πρόσθεσε πως η σύζυγός του και ένα από τα δύο μικρά παιδιά του «τραυματίστηκαν» από την επίθεση στο σπίτι του. Μάλιστα, ο δήμαρχος έκανε λόγο για «απόπειρα δολοφονίας απερίγραπτης δειλίας».

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις