Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Νέο περιστατικό επίθεσης σε νοσηλεύτρια της Β' παθολογικής κλινικής του "Αγίου Ανδρέα"

Πάτρα: Νέο περιστατικό επίθεσης σε νοσηλ...

Της επιτέθηκε συνοδός ασθενούς και κλήθηκε η αστυνομία

Την επίθεση συνοδού ασθενούς κλήθηκε να αντιμετωπίσει για μια ακόμη φορά το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου της Πάτρας "Άγιος Ανδρέας".

Μετά το περιστατικό της επίθεσης σε βάρος νοσηλεύτριας της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου προ ημερών, ένα ακόμη συμβάν καταγγέλεται από τους εργαζόμενους της νοσηλευτικής μονάδας.

Στην Παθολογική κλινική του νοσοκομείου και πάλι μια νοσηλεύτρια δέχθηκε την φραστική επίθεση από συνοδό ασθενούς.

Και σε αυτό το συμβάν χρειάστηκε η παρέμβαση της ασφάλειας του νοσοκομείου και της αστυνομίας που κλήθηκε στο χώρο. Από τις αρχές ασκήθηκε αυτεπάγγελτη δίωξη, αφού ο συνοδός του ασθενούς μετά την επίθεση και προτού φτάσει στο χώρο η αστυνομία, είχε εξαφανιστεί.

 Η ανακοίνωση του σωματείου "Ιπποκράτης"

Ακόμη δεν έχουν προλάβει να θεραπευτούν οι κακώσεις στη Συναδέλφισσα της Παθολογικής κλινικής από την σωματική βία που της ασκήθηκε πριν λίγες ημέρες, χθές είχαμε και άλλο περιστατικό βίας, αυτή τη φορά λεκτικής βίας στην Β΄Παθολογική του Νοσοκομείου μας, όπου συνοδός ασθενούς αρνιόταν πεισματικά να εξέλθει του θαλάμου νοσηλείας έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί η ιατρική επίσκεψη.

Η άρνηση της συνοδού συνοδεύτηκε στη συνέχεια σε επίθεση με αγοραίες εκφράσεις απέναντι στο ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό.

Είναι αδιανόητο οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία να εργαζόμαστε κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες και ταυτόχρονα να βιώνουμε αυτή την τρομοκρατία.

Εμείς οι εργαζόμενοι τους πολίτες τους θέλουμε μαζί μας και όχι απέναντί μας, γιατί τα προβλήματα μας αφορούν όλους.

Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να θεσπίσει άμεσα το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο και να εφαρμόσει επιτέλους εκείνα τα αποτρεπτικά μέτρα ώστε να μην κινδυνεύει η ζωή και η σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων στο ΕΣΥ. Επιτέλους να μπει τέλος στην ατιμωρησία όσων προκαλούν περιστατικά βίας εναντίον των εργαζομένων στα Νοσοκομεία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις