Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Παρουσία του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας η εκδήλωση για τη λήξη των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

Παρουσία του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και ...

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Δευτέρα 26/6/2023 στην αίθουσα ομιλιών του Κέντρου Νεότητας της Μητροπόλεως Αιγιαλείας

Πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Δευτέρας 26 Ιουνίου 2023, στην αίθουσα ομιλιών του Κέντρου Νεότητας της γειτονικής Ιεράς Μητροπόλεως Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, η λήξη των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως «Κοσμάς ο Μελωδός», παρουσία του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Διευθυντής της Σχολής κ. Παναγιώτης Αχιλλιάς, ο οποίος αναφέρθηκε στις δραστηριότητες της χρονιάς που πέρασε, ευχαριστώντας τους γονείς και τους μαθητές για τη στήριξη και την ενίσχυση της Σχολής, καθώς και για την άριστη συνεργασία. Επίσης, ευχαρίστησε θερμά τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας για το αμέριστο ενδιαφέρον και την έμπρακτη στήριξή του σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία της Σχολής και τη σωστή διδασκαλία και εκμάθηση της «πατρώας» Εκκλησιαστικής Βυζαντινής Μουσικής με σκοπό τη στελέχωση των ιερών αναλογίων με καταρτισμένους ιεροψάλτες.

Το εορταστικό πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε την παρουσίαση αντιπροσωπευτικών δειγμάτων της διδαχθείσας ύλης, υμνογραφήματα της Εκκλησίας μας, καθώς και ψαλτοτράγουδα από τους μαθητές όλων των τάξεων, τα οποία απέδωσαν με επιτυχία.

Στο τέλος της εκδηλώσεως, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων συνεχάρη  εγκαρδίως τον Διευθυντή της Σχολής κ. Παναγιώτη Αχιλλιά και τον Καθηγητή της Εκκλησιαστικής Μουσικής κ. Βασίλειο Μπίκο, για τους κόπους που καταβάλλουν με σκοπό τη μεταλαμπάδευση της βυζαντινής μουσικής στη νέα γενιά, και όλους τους μαθητές για τη σπουδαία πρόοδο και την άψογη απόδοση των ύμνων που παρουσίασαν. Ιδιαιτέρως υπογράμμισε ότι “είναι σημαντικό το γεγονός ότι η σπουδή της βυζαντινής μουσικής συνοδεύεται από τη θεολογική εντρύφηση στην πνευματικότητα των ύμνων, μέσα από την οποία ενδυναμώνεται και αυξάνεται η φλόγα της πίστεως στον Χριστό. Οι σπουδαστές εκτός από την οκτώηχο  ασκούνται στο εκκλησιαστικό ήθος και την αγάπη προς την Εκκλησία και τον Χριστό.” Επιπλέον, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε τους γονείς που εμπιστεύονται και ενθαρρύνουν τα παιδιά τους σε αυτή τη δραστηριότητα της Τοπικής μας Εκκλησίας και παρότρυνε τους μαθητές να εξακολουθήσουν με ζήλο και αγάπη την εντρύφησή τους στην ιερά τέχνη της εκκλησιαστικής μουσικής.

Τέλος, οι μαθητές της Σχολής έψαλαν τη φήμη του Μητροπολίτου Αιγιαλείας, συνομίλησαν μαζί του και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον Σεπτέμβριο με τη συνέχιση της μαθητείας τους στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως.

Οι φωτ. εστάλησαν από την Ιερά Μητρόπολη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture