Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νέα κυβέρνηση: Οι «ηλεκτρικές καρέκλες» και τα «αγκάθια» στην Υγεία

Νέα κυβέρνηση: Οι «ηλεκτρικές καρέκλες» ...

Σήμερα το πρώτο υπουργικό συμβούλιο

Πρόσω ολοταχώς για τη νέα κυβέρνησηνέα κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σήμερα, στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, να δίνει τον τόνο.

Οι υπουργοί ανεβάζουν ταχύτητες και προωθούν τις προτεραιότητες ανά τομέα ευθύνης τους, εντός συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων.

Η έμφαση από τη νέα κυβέρνηση θα δοθεί στα προβλήματα της καθημερινότητας και της οικονομίας, και κυρίως στην αντιμετώπιση της ακρίβειας και του πληθωρισμού, κι αυτό σηματοδοτεί και η σημερινή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Οικονομικών.

Στις προθέσεις του Κ. Μητσοτάκη και του Κωστή Χατζηδάκη, φέρεται να είναι η επέκταση του “καλαθιού του νοικοκυριού”, το οποίο λήγει στις 30 Ιουνίου, αλλά και η προώθηση ενός νέου Market Pass

Οι προτεραιότητες στην οικονομία
Στον μπλε φάκελο που παρέλαβε ο Κωστής Χατζηδάκης έχει ψηλά – ψηλά, ως άμεσο στόχο, την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας τους επόμενους μήνες, ενώ μεταξύ των βασικών στόχων για τη νέα τετραετία είναι:

Η άνοδος του μέσου όρου του ΑΕΠ κατά 3%, που θα βοηθήσει και στην αύξηση των μισθών κατά 25%.
Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής που εφόσον επιτευχθεί πρόοδος θα βοηθήσει στην περαιτέρω μείωση της φορολογίας.
Η συνέχιση φορολογικών μεταρρυθμίσεων.
Η στήριξη της επιχειρηματικότητας.
Καλύτερο περιβάλλον για εξαγωγές και εισαγωγές.
Η συνέχιση της μείωσης του δημοσίου χρέους.
Η μείωση των «κόκκινων» δανείων των νοικοκυριών.
Η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων και των δημοσίων επενδύσεων.
Η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας από το Υπερταμείο και το ΤΑΙΠΕΔ, που θα οδηγήσουν, όπως εξήγησε ο κ. Χατζηδάκης, σε περισσότερα έσοδα και περισσότερες επενδύσεις.

Μπαράζ επισκέψεων σε υπουργεία…
Στο χθεσινό, πρώτο πρωινό καφέ μετά τις εκλογές στο Μέγαρο Μαξίμου, αποφασίστηκε ο πρωθυπουργός, με την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες – όπου μεταβαίνει την Πέμπτη και την Παρασκευή για τη Σύνοδο Κορυφής σχετικά με το μεταναστευτικό – να κάνει σειρά επισκέψεων σε υπουργεία, με προτεραιότητα αυτά που θα “τρέξουν” δεσμεύσεις αιχμής.

Τα “αγκάθια” στην Υγεία
Μία από τις επόμενες στάσεις του Κ. Μητσοτάκη θα είναι το υπουργείο Υγείας, όπου ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναλαμβάνει την επαναθεμελίωση του ΕΣΥ, που αποτελεί και προσωπικό στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά δήλωση του. Οι αναμονές στα χειρουργεία, οι καθυστερήσεις στο ΕΚΑΒ είναι τα “αγκάθια” που πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα ο νέος υπουργός Υγείας και να προωθήσει, μεταξύ άλλων:

Την αναβάθμιση 80 νοσοκομείων και 156 κέντρων Υγείας, μέσω του Ταμείου ανάκαμψης.
10.000 προσλήψεις, κυρίως νοσηλευτικού προσωπικού.
Την αναβάθμιση του ΕΚΑΒ με ασφαλέστερες και ταχύτερες διακομιδές και με νέα εναέρια μέσα.
Την επέκταση του προγράμματος προληπτικών εξετάσεων.
Οι “ηλεκτρικές καρέκλες”
Ο Κ. Μητσοτάκης θα επισκεφτεί άμεσα και το υπουργείο Παιδείας, όπου ο Κυριάκος Πιερρακάκης αναλαμβάνει να το μετατρέψει στο πρώτο πλήρως ψηφιοποιημένο υπουργείο.

Μία από τις επισκέψεις του θα είναι και στο υπουργείο Εσωτερικών, την “ηλεκτρική καρέκλα” του οποίου ανέλαβε η Νίκη Κεραμέως, για να “τρέξει”, μεταξύ άλλων, την αξιολόγηση στο δημόσιο.

Και φυσικά θα βρεθεί και στο νέο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, το χαρτοφυλάκιο του οποίου έχει δοθεί στα χέρια της Σοφίας Ζαχαράκη.

Στόχος η ίση μεταχείριση και οι ίσες ευκαιριών των φύλων, η στήριξη των παιδιών αλλά και το πρόγραμμα για τη στεγαστική πολιτική για τα νέα ζευγάρια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις