Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Υποβρύχιο στον Ατλαντικό: Συντετριμμένος ο συνιδρυτής του OceanGate - Η στιγμή που μαθαίνει ότι βρέθηκαν τα συντρίμμια του σκάφους

Υποβρύχιο στον Ατλαντικό: Συντετριμμένος...

Πώς έγινε η φονική συμπίεση μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου

«Λύγισε» ο συνιδρυτής της εταιρείας υποβρυχίων βαθέων υδάτων OceanGate όταν έμαθε τα νέα για την ανακάλυψη συντριμμιών εν τέλει ανήκαν στο βαθυσκάφος Τitan, το οποίο και συνεθλίβη έπειτα από «μία καταστροφική απώλεια του θαλάμου πίεσης του σκάφους» στον βυθό του Ατλαντικού.

 Ο επιχειρηματίας Guillermo Sohnlein, 57 ετών, ταράχτηκε εμφανώς όταν ένας δημοσιογράφος του BBC διέκοψε τη συνέντευξή που του έκανε για να αναφέρει ότι μια ομάδα έρευνας είχε εντοπίσει ένα πεδίο συντριμμιών στον πυθμένα του ωκεανού.

 «Συγγνώμη… τι έχει βρεθεί;» ρώτησε ο ξαφνιασμένος Sohnlein.

 Ο δημοσιογράφος απάντησε ότι δεν είχε λεπτομέρειες για το εύρημα.

 Ο Sohnlein ίδρυσε την OceanGate Expeditions with Rush το 2009.

 Αν και έφυγε από την εταιρεία πριν από 10 χρόνια, ο Sohnlein έχει επανειλημμένα μιλήσει για το σεβασμό και την πίστη του στην δουλειά και το όραμα του πρώην συνεργάτη και συνιδρυτή της εταιρείας.

Συγκλονιστικό βίντεο για την ενδόρρηξη του Titan: Πώς έγινε η φονική συμπίεση μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου

Εντωμεταξύ, ένα συγκλονιστικό βίντεο, το οποίο δείχνει τι συνέβη στο υποβρύχιο Titan όταν υπέστη την καταστροφική αποσυμπίεση, έχει δει το φως της δημοσιότητας.

 Σύμφωνα με τους δημιουργούς του βίντεο που έχει δημοσιευθεί στο Instagram, με την «έκρηξη» ο αέρας στο βαθυσκάφος θα έφτανε τις θερμοκρασίες που επικρατούν στην επιφάνεια του Ήλιου ενώ το κέλυφος του Titan έγινε συντρίμμια μέσα σε μόλις 30 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι έρευνες θα συνεχιστούν καθώς οι ειδικοί θέλουν να καταλάβουν τι συνέβη και υπήρξε αυτή η τραγωδία. Θέλουν να δουν αν πρόκειται για δομική αστοχία, ενώ θα γίνει μια έρευνα όπως αυτές που γίνονται και σε αεροπορικά δυστυχήματα.

 Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει μαύρο κουτί, αλλά τα δυο ρομπότ που βρίσκονται στην περιοχή, ο «Victor» και ο «Οδυσσέας» θα παραμείνουν στον πυθμένα του Ατλαντικού και θα προσπαθήσουν να συλλέξουν κι άλλα συντρίμμια – εκτός από αυτά που έχουν ήδη βρεθεί – προκειμένου να αντλήσουν πληροφορίες. Στόχος να καταλάβουν που έγινε αυτή η ρήξη στη δομή του βαθυσκάφους.

 Μια άλλη πιθανή πηγή πληροφοριών θα μπορούσαν να είναι τα υδρόφωνα, τα υποβρύχια μικρόφωνα που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως για να εντοπιστούν ήχοι από παράνομες δοκιμές ατομικών όπλων. Τα υδρόφωνα είχαν χρησιμοποιηθεί το 2017 όταν είχε εξαφανιστεί υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού της Αργεντινής. Με αυτά κατάφεραν και άκουσαν ότι είχε γίνει έκρηξη. Αν έχει καταγραφεί έκρηξη στο βαθυσκάφος θα γίνει γνωστό πότε ακριβώς έγινε κι αυτό το στοιχείο να δώσει απαντήσεις.

 Δεν είναι ακόμα σαφές ακόμα ποια υπηρεσία θα ηγηθεί της έρευνας καθώς δεν υπάρχει πρωτόκολλο για τέτοια δυστυχήματα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις