Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πώς προχωράει το έργο στην πρώην ΑΒΕΞ- Δείτε το εργοτάξιο από ψηλά- Πόσοι απασχολούνται στο έργο- ΦΩΤΟ

Πάτρα: Πώς προχωράει το έργο στην πρώην ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Πότε αναμένεται να παραδοθεί το έργο

Συνεχίζονται οι εργασίες στην πρώην ΑΞΕΞ, στην Πάτρα, οι οποίες ακολουθούν το αρχικό χρονοδιάγραμμα και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο 2024.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, τον προσεχή μήνα ολοκληρώνονται οι εκσκαφές και προχωρούν οι εργασίες σκυροδέτησης των θεμελίων υπόγειων χώρων.

Προκειται για το μεγαλύτερο έργο που ανεγείρεται αυτή τη στιγμή στην Πάτρα, άνω των 20.000 τμ σε διαθέσιμους χώρους, σε περί των 21.000 τμ. έκταση.

Να θυμίσουμε ότι το έργο θα μετατρέψει την έκταση σε σύγχρονο εμπορικό πόλο έλξης, καθώς θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο εμπορικό πάρκο.

«Στην κατασκευή αυτού του μεγάλου εμπορικού πάρκου, έχουμε επιλέξει να συνεργαστούμε και με τοπικές εταιρείες, καθώς αποτελεί στρατηγική μας να ενισχύουμε την τοπική οικονομία συμπεριλαμβάνοντας όσους περισσότερους τοπικούς φορείς, επιχειρήσεις κι εταιρείες μπορούμε» εξηγεί η Ten Tec, τεχνικός εταίρος της Ten Brinke, που βρίσκεται πίσω από την κατασκευή του έργου.

Ενδεικτικά, στο εργοτάξιο αυτή τη στιγμή αξιοποιούνται 15 μηχανικοί στο Project και Construction Management και περίπου 100 άτομα σε τεχνικές εργασίες ημερησίως. Πέρα, όμως, από το μέγεθος του εργοταξίου, άξιο αναφοράς είναι ότι πρόκειται για ένα «πράσινο» κτήριο το οποίο θα είναι 20% πλέον της ενεργειακής κλάσης Α+, με έντονη τη χρήση φωτοβολταϊκών για περαιτέρω εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση τόσο της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης όσο και κόστους συντήρησης.

Να σημειώσουμε ότι τόσο το Project Management όσο και το Construction Management το έχει αναλάβει η θυγατρική τεχνική εταιρεία της Ten Brinke, TenTec. H TenTec A.E. ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020 ως στρατηγικός εταίρος σχεδιασμού και υλοποίησης έργων του Ομίλου Ten Brinke στην Ελλάδα. Έκτοτε, η εταιρεία έχει διευρύνει τις υπηρεσίες της απευθυνόμενη σε κάθε εταιρεία ανάπτυξης ή/και επενδυτή ακινήτων που χρειάζεται προηγμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες και υπηρεσίες διαχείρισης έργων υψηλής ποιότητας.

Πηγή φωτογραφιών: TenTec.

Πηγή φωτογραφιών: TenTec.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις