Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Τιμητικό βραβείο στην ηθοποιό Ρόμπιν Ράιτ θα απονεμηθεί στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι

Τιμητικό βραβείο στην ηθοποιό Ρόμπιν Ράι...

Στην Τσεχία - Θα προβληθεί & η ταινία του 1987 «The Princess Bride» όπου είχε παίξει

Στην γνωστή Αμερικανίδα ηθοποιό, Ρόμπιν Ράιτ θα απονεμηθεί το βραβείο του προέδρου του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι στην τελετή λήξης του.

Προς τιμήν της Ράιτ στο 57ο Φεστιβάλ στη διάσημη λουτρόπολη της Τσεχίας θα προβληθεί η ταινία «The Princess Bride» σε σκηνοθεσία του Ρομπ Ράινερ παραγωγής 1987 όπου είχε παίξει η Ράιτ μαζί με τους Κάρι Έλγουις, Μπίλυ Κρίσταλ και Μάντι Πατίνκιν.

Η Ράιτ είναι περισσότερο γνωστή για την ερμηνεία της στη δημοφιλή σειρά του Netflix «House of Cards». Κέρδισε τρεις (3) υποψηφιότητες για Χρυσές Σφαίρες και μια νίκη το 2014. Είχε πέντε υποψηφιότητες για το βραβείο του Αμερικανικού Σωματείου Ηθοποιών (Screen Actors Guild) για τη σειρά και έλαβε πέντε (5) διαδοχικές υποψηφιότητες για Emmy.

Στο σινεμά ξεχωριστή ήταν η παρουσία της στην Οσκαρική ταινία «Φόρεστ Γκαμπ» πλάι στον Τομ Χανκς το 1995. Επίσης το 2010 πρωταγωνίστησε στην ιστορικών αποχρώσεων, κοινωνικοδραματική ταινία σε σκηνοθεσία του Ρόμπερτ Ρέντφορντ «The Conspirator» ερμηνεύοντας το ρόλο της Μέρι Σουράτ που καταδικάστηκε και εκτελέστηκε για την δολοφονία του Αμερικανού Προέδρου Αβραάμ Λίνκολν.

Το 2017, η Ρόμπιν Ράιτ υποδύθηκε την Υπολοχαγό Τζόσι στην ταινία «Blade Runner 2049» σε σκηνοθεσία Ντενί Βιλνέβ πλάι στους Χάρισον Φορντ και Ράιαν Γκόσλινγκ, και τη στρατηγό Αντιόπη στο «Justice League» και την «Wonder Woman» της Πάτι Τζένκινς. Την επόμενη χρονιά, επανέλαβε τον ρόλο της ως Αντιόπη στο «Wonder Woman 1984».

Επίσης το 2021 η 57χρονη Robin Wright έκανε με το «Land», μια ψυχολογική δραματική ταινία το σκηνοθετικό της ντεμπούτο. Στην ταινία αυτή επιβίωσης επίσης πρωταγωνίστησε.

Με στοιχεία & από το ΑΠΕ

"The Princess Bride".

"The Princess Bride".

"The Conspirator".

"The Conspirator".

"Forrest Gump".

"Forrest Gump".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture