Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Μπονάνου στο 3ο δημοτικό σχολείο Κάτω Αχαΐας και στο Δημοτικό Σχολείο Σαγαιϊκων

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη  Μπονάνου...

Παρακολούθησε τις γιορτές λήξης του σχολικού έτους

Επίσκεψη στο τρίτο δημοτικό σχολείο Κάτω Αχαΐας καθώς και στο Δημοτικό Σχολείο Σαγαιίκων πραγματοποίησε σήμερα 13 Ιουνίου 2023 ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση,  παρακολούθησε τις εορτές λήξης του σχολικού έτους. Επιπλέον, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τους διευθυντές των σχολείων, Ανδρέα Γαλανόπουλο διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Κ. Αχαΐας και Κωνσταντίνο Χριστόπουλο, διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Σαγαιίκων, καθώς και την πρόεδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Δημοτικού Σχολείου Κ. Αχαΐας, Βασιλική Τριανταφυλλοπούλου, τους οποίους και συνεχάρη για την πολύ καλή δουλειά που κάνουν κατά τη διάρκεια όλου του έτους.

Ο κ. Μπονάνος συνεχάρη κι επιβράβευσε τους μικρούς μαθητές, στην πλειοψηφία τους Ρομά, που παρακολούθησαν με επιτυχία τα σχολικά μαθήματα σε όλη τη διάρκεια του έτους και αφού εξήρε το πολύ σημαντικό έργο των εκπαιδευτικών. Τόνισε δε ότι: «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οφείλει να προωθεί την ενεργή, ισότιμη και χωρίς διακρίσεις συμμετοχή όλων στην κοινωνία μας . Για το λόγο αυτό στηρίζουμε με κάθε τρόπο την ισότιμη, ουσιαστική και ποιοτική εκπαίδευση για τα παιδιά όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων, καθώς και τη δημιουργία ίσων ευκαιριών στην μάθηση ώστε κανένα παιδί να μη μείνει στο περιθώριο.»

Το μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη, Χαρ. Μπονάνου για την παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη

Και φέτος στις 14 Ιουνίου με κεντρικό σύνθημα «Δώσε αίμα, δώσε πλάσμα, μοιράσου τη ζωή, μοιράσου την συχνά», εορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη που έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας με σκοπό να τιμήσει τον ανώνυμο εθελοντή αιμοδότη για την προσφορά του και ταυτόχρονα να προτρέψει και ενθαρρύνει όλους μας να συνεισφέρουμε στον ιερό σκοπό της αιμοδοσίας. Αυτό αναφέρει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε ανακοίνωσή της και συνεχίζει:

Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η εξασφάλιση της επάρκειας αίματος σε όλες τις γωνιές του τόπου μας αποτελεί βασική προτεραιότητα. Έτσι βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με όλους τους συλλόγους εθελοντών αιμοδοτών, αλλά και με όλους τους συλλόγους που πραγματοποιούν εθελοντικές αιμοδοσίες, ενισχύοντας την προσπάθειά τους με κάθε τρόπο.

Παράλληλα, με τις κινητές μονάδες αιμοδοσίας που διαθέτει οργανώνει συνεχώς εθελοντικές αιμοδοσίες, ενώ πραγματοποιεί και καμπάνιες ενημέρωσης  των πολιτών για τη σημασία της αιμοδοσίας και του εθελοντισμού. Σε συνεργασία μόνο με το Κέντρο Αίματος ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» με την παραχώρηση της κινητής μονάδας της Περιφέρειας από τα τέλη του 2020 έως σήμερα έχουν συλλεχθεί 1072 μονάδες αίματος.

«Με αφορμή την ημέρα αυτή και φέτος αξίζει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και να τιμήσουμε  όλους τους εθελοντές αιμοδότες που αποδεικνύουν στην πράξη την ανθρώπινη αλληλεγγύη. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μην ξεχνάμε ότι το αίμα δεν παράγεται, δεν αγοράζεται και δεν πουλιέται.  Η εθελοντική αιμοδοσία η οποία είναι ακίνδυνη και απόλυτα ασφαλής,  αποτελεί πραγματικό δώρο ζωής  που χρειάζεται μόνο λίγα λεπτά από το χρόνο μας . Για το λόγο αυτό ζητάμε απ΄ τον καθένα ξεχωριστά να ενημερωθεί και να μοιραστεί τη ζωή δίνοντας αίμα και λίγο χρόνο από τη ζωή του. Στόχος μας να μην αφήσουμε καμία ζωή να κινδυνέψει. Να είμαστε εκεί για τον διπλανό μας και στα εύκολα και στα δύσκολα.» δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας και υπεύθυνος για θέματα δημόσιας υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις