Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Οι Ιρλανδοί «ψηφίζουν» Ελλάδα για διακοπές

Οι Ιρλανδοί «ψηφίζουν» Ελλάδα για διακοπές

Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Ιρλανδικής Στατιστικής Αρχής (CSO)

Η Ελλάδα ως ιδανικός προορισμός διακοπών συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον των Ιρλανδών επισκεπτών έναντι των ανταγωνιστών της.

Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Ιρλανδικής Στατιστικής Αρχής (CSO), η Ελλάδα βρίσκεται στην 16η θέση στις προτιμήσεις των Ιρλανδών ταξιδιωτών, ενώ πρόσφατα στοιχεία δείχνουν τη μεγάλη διαφορά της Ελλάδας με την Ισπανία, Ιταλία και Πορτογαλία, γεγονός που πιστοποιεί τις μεγάλες δυνατότητες αύξησης των τουριστικών μεγεθών στην εν λόγω αγορά.

Υπογραμμίζεται επίσης η σημαντική αύξηση ποσοστού 23% που είχε η Ελλάδα το 2022 σε σχέση με το 2019 (που θεωρείται η καλύτερη χρονιά) αλλά και η αύξηση κατά 53% σε σχέση με το 2021.

Στο πλαίσιο αυτό η Υπηρεσία ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας διοργάνωσε ομαδικό ταξίδι εξοικείωσης (press trip) σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική από 27 ως 31 Μαΐου 2023 για οκτώ Ιρλανδές influencers οι οποίες είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ποικίλες δράσεις εναλλακτικού και θεματικού τουρισμού. Στόχος του ταξιδιού η περαιτέρω ανάδειξη της Ελλάδας-και συγκεκριμένα των προορισμών Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης-ως ιδανικών προορισμών διακοπών ήλιου - θάλασσας, γαστρονομικού και πολιτιστικού τουρισμού και η προβολή τους σε στοχευμένα -νεανικά κατά βάση- κοινά της Ιρλανδικής αγοράς.

Στο πλαίσιο αυτό, δόθηκε η ευκαιρία σε οκτώ Ιρλανδές influencers να έρθουν σε επαφή και να συμμετάσχουν σε ποικίλες δράσεις εναλλακτικού και θεματικού τουρισμού (γαστρονομικός τουρισμός, οινοτουρισμός, πολιτιστικός τουρισμός, θαλάσσιος τουρισμός).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life