Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Στερεοτυπάκια ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MORE SPORTS

/

Βετεράνοι Α.Ο. Γαλήνη Πάτρας: Η ιστορία μιας πανελλήνιας πρωτιάς

Βετεράνοι Α.Ο. Γαλήνη Πάτρας: Η ιστορία ...

Δείτε τις κατακτήσεις τους

Όταν μια ομάδα τής περιφέρειας (εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης δηλαδή) καταφέρνει να κατακτήσει την ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ σε οποιοδήποτε άθλημα και σε οποιαδήποτε διοργάνωση, μιλάμε αναμφισβήτητα για μια μεγάλη επιτυχία και για μια υψηλή διάκριση.

Αυτό ακριβώς κατάφερε να επιτύχει η ομάδα Βετεράνοι Α.Ο. Γαλήνη Πάτρας, στο άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης (το γνωστό μας… πινγκ πονγκ), αφού κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας Π.Ο.Φ.Επ.Α. 2022-23, στην τελική φάση που πραγματοποιήθηκε στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας το Σάββατο 27 Μαΐου 2023.

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο Π.Ο.Φ.Επ.Α. ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ

O Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Π.Ο.Φ.Επ.Α.) ξεκίνησε στην Αθήνα στα τέλη του 2003 από μια παρέα φίλων που είχαν κοινό σημείο την αγάπη τους για το άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Η παρέα αυτή κάποια στιγμή διαπίστωσε την ανάγκη να γίνει ”μάζεμα” κι άλλων φίλων του αθλήματος και από άλλες περιοχές και σιγά – σιγά να κτιστεί ένας όμιλος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με σκοπούς την άθληση, τον πολιτισμό, τη φιλία και την προσπάθεια για την διάδοση και ανάπτυξη του πινγκ πονγκ ακόμη περισσότερο. Κάθε ομάδα που συμμετέχει στις διοργανώσεις του Π.Ο.Φ.Επ.Α. μπορεί να απαρτίζεται τόσο από βετεράνους όσο και από ανεξάρτητους αθλητές/αθλήτριες. Ανεξάρτητος είναι ο αθλητής που δεν είχε ποτέ Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Επ.Α) και είναι πάνω από18 ετών. Βετεράνος είναι ο αθλητής που είχε ή/και εξακολουθεί να έχει Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και είναι άνω των 30-40 ετών (υπό προϋποθέσεις).

Αυτή τη στιγμή στις διοργανώσεις του Π.Ο.Φ.Επ.Α. σε όλη την Ελλάδα συμμετέχουν περισσότερες από 250 ομάδες (χωρισμένες σε 9 περιφέρειες και 20 κατηγορίες) στις οποίες αγωνίζονται πάνω από 2.000 αθλητές, μεταξύ των οποίων συναντάμε πρώην πανελλήνιους πρωταθλητές, προπονητές ομάδων, αθλητές που αγωνίζονται σε πολύ υψηλό επίπεδο στο ελληνικό και σε ξένα πρωταθλήματα κλπ. Κάθε χρόνο διοργανώνεται Πρωτάθλημα και Κύπελλο σε κάθε Διοικητική Περιφέρεια της Ελλάδας. Οι Πρωταθλητές και οι Κυπελλούχοι από όλες τις Περιφέρειες συμμετέχουν στην τελική φάση, όπου αγωνίζονται μεταξύ τους για την κατάκτηση των πανελλήνιων τίτλων. Ομάδες από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχουν από το 2013 στις διοργανώσεις του Π.Ο.Φ.Επ.Α. και η ομάδα της Γαλήνης λαμβάνει μέρος στο Πρωτάθλημα και στο Κύπελλο Δυτικής Ελλάδας από το 2014-15, κατακτώντας κάθε χρόνο το χρυσό ή το ασημένιο μετάλλιο σε περιφερειακό επίπεδο, όπως επίσης δεύτερες και τρίτες θέσεις σε πανελλήνιο επίπεδο! Ποτέ όμως δεν είχε επιτύχει να βγει πρώτη στην Ελλάδα και να σηκώσει ένα Πανελλήνιο Κύπελλο. Ώς τώρα…

 

ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΓΑΛΗΝΗΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Πρώτο βήμα η κατάκτηση του Κυπέλλου Δυτικής Ελλάδας

Η πορεία μέχρι την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας ξεκίνησε για την ομάδα των Βετεράνων Γαλήνης στις 22 Απριλίου. Στην προημιτελική φάση τής Δυτικής Ελλάδας, η ομάδα της Γαλήνης κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την αξιόμαχη ομάδα του Ερμή Αμαλιάδας, την οποία κατέβαλε σχετικά εύκολα με συνολικό σκορ 4-1 (στη διοργάνωση του Κυπέλλου, ο αγώνας ολοκληρώνεται όταν μία από τις δύο ομάδες φτάσει στις τέσσερις νίκες).

Οι ομάδες της τελικής τετράδας (Βετεράνοι Γαλήνης, Φοίνικες Πάτρας 1991, Αγία Σκέπη και Ατρόμητοι Γαλήνης) συγκεντρώθηκαν την Κυριακή 7 Μαΐου για να παίξουν τους δύο ημιτελικούς και τους δύο τελικούς (μικρό και μεγάλο). Ο πρώτος ημιτελικός ήταν εύκολη υπόθεση για τους Βετεράνους της Γαλήνης, καθώς οι Ατρόμητοι Γαλήνης (οι οποίοι έπαιζαν και χωρίς έναν βασικό τους παίκτη) δεν μπόρεσαν να προβάλουν αντίσταση. Τελικό σκορ 4-0. Στον δεύτερο ημιτελικό, οι Φοίνικες επικράτησαν της Αγίας Σκέπης με 4-1. Ο μεγάλος τελικός μεταξύ των (κατά κοινή ομολογία) πιο δυνατών ομάδων της Περιφέρειας ήταν συγκλονιστικός και κράτησε πάνω από τρεισήμισι ώρες! Όλες οι αναμετρήσεις ήταν αμφίρροπες και ποιοτικές και πολλές απ’ αυτές κρίθηκαν στο πέμπτο σετ. Το παιχνίδι είχε δύο ανατροπές, καθώς στην αρχή η Γαλήνη προηγήθηκε 2-1, στη συνέχεια οι Φοίνικες πέρασαν μπροστά με 3-2 και στο τέλος η Γαλήνη με δύο συνεχόμενες νίκες κατάφερε να φτάσει πρώτη στο “τέσσερα” και να κατακτήσει το Κύπελλο Δυτικής Ελλάδας 2022-23.

 

Δεύτερο βήμα: Προκριματική φάση κυπελλούχων ομάδων Νότιας Ελλάδας

Η κατάκτηση του Κυπέλλου της Περιφέρειας έδωσε στη Γαλήνη τη δυνατότητα να εκπροσωπήσει τη Δυτική Ελλάδα στην προκριματική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου έπρεπε να αντιμετωπίσει τις αντίστοιχες κυπελλούχους ομάδες τής Αττικής και της Νότιας Ελλάδας, με στόχο να κατακτήσει μία από τις δύο θέσεις που θα της έδιναν την πρόκριση στην τελική τετράδα. Αυτοί οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 14 Μαΐου στον Πειραιά. Η ομάδα της Γαλήνης είχε να αντιμετωπίσει το παντοδύναμο Πάνθεον (από Αττική), τους Be Liv (από Κρήτη) και τους Γατελούζους (από νησιά Βορείου Αιγαίου). Κάνοντας εξαιρετική εμφάνιση, εφαρμόζοντας σωστή στρατηγική και εκμεταλλευόμενη τις ευνοϊκές συγκυρίες, η ομάδα της Γαλήνης κατάφερε να πετύχει τρεις μεγάλες νίκες (4-2 με το Πάνθεον (που αγωνίστηκε χωρίς έναν βασικό του παίκτη), επίσης 4-2 με τους Be Liv και 4-0 με τους Γατελούζους) και να τερματίσει πρώτη στον όμιλό της, παίρνοντας την πρόκριση για την τελική τετράδα του Κυπέλλου Ελλάδας.

 

Τρίτο και σημαντικότερο βήμα: Τελική φάση Κυπέλλου Ελλάδας (final four)

Το Σάββατο 27 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στην εντυπωσιακή και υπερσύγχρονη Ομοσπονδιακή Αίθουσα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας η τελική φάση του Κυπέλλου, όπου συμμετείχαν οι τέσσερις ομάδες που πέρασαν από την προκριματική φάση τής 14ης Μαΐου: Οι Βετεράνοι Α.Ο. Γαλήνη Πάτρας και οι Be Liv Table Tennis από την Νότια Ελλάδα και η Sindos 40+ και η Αλεξανδρούπολη TCC από τη Βόρεια. Στον ημιτελικό η ομάδα της Γαλήνης αντιμετώπισε την Αλεξανδρούπολη. Η Γαλήνη, πιο έτοιμη, πιο ισορροπημένη και πιο πλήρης κατάφερε να φτάσει σχετικά εύκολα στο 4-2 και να πάρει την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό που θα ακολουθούσε. Εκεί θα συναντούσε την πολύ δυνατή ομάδα της Θεσσαλονίκης και Κυπελλούχο Κεντρικής Μακεδονίας, την Σίνδο +40 (που είχε νωρίτερα αποκλείσει στον άλλο ημιτελικό την ομάδα της Κρήτης). Ο αγώνας, όπως αναμενόταν ήταν δυνατός και συναρπαστικός, με ανατροπές, εντυπωσιακές φάσεις και υψηλό επίπεδο τεχνικής. Η Σίνδος προηγήθηκε με 1-0, ξεκινώντας με το δεξί το παιχνίδι. Όμως στη συνέχεια η κατάσταση άλλαξε υπέρ της ομάδας από την Πάτρα. Οι αθλητές της Γαλήνης δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό, πέτυχαν τέσσερις απανωτές δύσκολες νίκες, γράφοντας στο ταμπλό το τελικό 4-1, που έδωσε στην ομάδα το χρυσό μετάλλιο και το Κύπελλο Ελλάδας.

 

Μια ανεπανάληπτη επιτυχία για την ομάδα και για την πόλη μας, που προετοιμάστηκε μέσα από σκληρές προπονήσεις και επετεύχθη μέσα από σωστή τακτική, υψηλή απόδοση και αποτελεσματική προσέγγιση των παιχνιδιών, αλλά κυρίως μέσα από το ομαδικό και συλλογικό πνεύμα που επικρατεί στην ομάδα εδώ και χρόνια που πρωταγωνιστεί σε Τοπικό, Περιφερειακό και Πανελλήνιο επίπεδο.

Πολλά συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους τους αθλητές που αγωνίστηκαν και πρόσφεραν ο καθένας ό,τι περισσότερο μπορούσε, αλλά και στους παράγοντες που συνεισέφεραν ώστε μια ομάδα από την πόλη μας να κατακτήσει την πανελλήνια πρωτιά!!!

 

Η ομάδα των Βετεράνων Α.Ο. Γαλήνη απαρτίζεται από τους παρακάτω αθλητές:

1. Ζήκος Κωνσταντίνος

2. Ζήκος Σωτήριος

3. Κυριακόπουλος Γιώργος

4. Παπαδημητρίου Βασίλειος

5. Θεοδώρου Διονύσιος

6. Γλαράκης Γεώργιος

Διαβαστε στο sportin.gr

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Μάθε που ψηφίζεις με ένα κλικ: Η εφαρμογή που σου δείχνει το εκλογικό σου τμήμα και στον χάρτη

Πλήρης Οδηγός Αυτοδιοικητικών Εκλογών 2023: Πόσους σταυρούς βάζουμε για δήμο και περιφέρεια - Όλα όσα θέλετε να ξέρετε πριν την κάλπη

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023: Όλες οι ειδήσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στους Δήμους και τις Περιφέρειες, τους συνδυασμούς, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών και τα exit polls

Αποτελέσματα Αυτοδιοικητικών Εκλογών 2023: Πώς θα μεταδοθούν - Πώς θα δείτε ποσοστά και σταυρούς

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports