Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα- Πανελλήνιες 2023: Χωρίς «φάρσες» και με ετοιμότητα ξεκινούν αύριο – Οι υποψήφιοι και τα κέντρα

Αχαΐα- Πανελλήνιες 2023: Χωρίς «φάρσες» ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει η διευθύντρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αχαΐας Ευγενία Πιερρή

Ξεκινούν αύριο οι Πανελλήνιες για τα ημερήσια και εσπερινά επαγγελματικά λύκεια, με τα Γενικά Λύκεια να ακολουθούν την Παρασκευή 2 Ιουνίου

Και μπορεί η καταγγελία που έκανε μητέρα μαθητή της Γ’ Λυκείου λέγοντας πως δέχτηκε τηλεφώνημα από τη Ρώμη όπου την ενημέρωναν ότι άλλαξε το εξεταστικό κέντρο που θα δώσει πανελλήνιες το παιδί της να προκάλεσε προβληματισμό, ωστόσο στην Αχαΐα δεν έχει σημειωθεί κανένα τέτοιο περιστατικό.

Παράλληλα η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αχαΐας δηλώνει πανέτοιμη για τη διεξαγωγή της διαδικασίας.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr η διευθύντρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αχαΐας Ευγενία Πιερρή, «στην περιοχή μας δεν είχαμε κανένα περιστατικό “φάρσας” σε σχέση με τις πανελλήνιες. Οι γονείς θα πρέπει να ξέρουν ότι  ενημερώνονται μόνο από το σχολείο για οποιοδήποτε θέμα. Μπορεί να χρειαστεί το σχολείο- και μόνο- να στείλει προς τους γονείς κάποιο sms. Από την πλευρά τους οι γονείς μπορούν να επικοινωνούν με το σχολείο παιδιού τους για οτιδήποτε προκύψει.

Είμαστε σε εγρήγορση, είμαστε έτοιμοι, κοιτάζουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες και είμαστε αισιόδοξοι ότι όλα θα πάνε καλά. Θεωρούμε ότι είμαστε οργανωμένοι σε όλα τα επίπεδα, το βαθμολογικό κέντρο, η δευτεροβάθμια, τα εξεταστικά κέντρα και οι λυκειακές επιτροπές, είναι έτοιμα. Δεν υπάρχει κάτι που να μας προκαλεί ανησυχία.

Αύριο στα εξεταστικά κέντρα της Αχαΐας θα προσέλθουν 3.006 υποψήφιοι. Στα  Γενικά Λύκεια 2.414 ( έχουμε 450 μαθητές σε σχέση με πέρσι).   Στα ΕΠΑΛ θα προσέλθουν 592 μαθητές και μαθήτριες (έχουμε 40 μαθητές λιγότερους σε σχέση με πέρσι).

Έχουμε 34 εξεταστικά κέντρα των ΓΕΛ και 4 των ΕΠΑΛ. Έχουμε επίσης  και δύο ειδικά εξεταστικά κέντρα  για τα ΓΕΛ και ένα των ΕΠΑΛ στο οποίο υποδεχόμαστε μαθητές από 9 νομούς της Δυτικής Ελλάδας».

Να σημειώσουμε ότι αν και δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ο ακριβής αριθμός των υποψηφίων που έχουν δηλώσει ότι θα συμμετέχουν στις εξετάσεις, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας ο αριθμός αυτός θα είναι περίπου ίδιος με τον περυσινό, θα ανέλθει δηλαδή περίπου στις 90.000. Φέτος οι υποψήφιοι διαγωνίζονται για 68.574 θέσεις στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις