Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε τέσσερις άξονες οι έρευνες για τον καρδιοχειρουργό: «Δεν έχω 15 θανάτους παιδιών, είναι θέμα εκδίκησης», υποστηρίζει

Σε τέσσερις άξονες οι έρευνες για τον κα...

Τι αναφέρει

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες, μετά την έγγραφη καταγγελία γονιών -που είχε γίνει το 2021- για τον θάνατο 15 παιδιών σε δύο νοσοκομεία

Την ίδια ώρα ο Έλληνας καρδιοχειρουργός - «μεσσίας» που βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αρχών αρνείται κάθε ανάμειξη του λέγοντας ότι πρόκειται για σκευωρία.

 Όπως ο ίδιος υποστηρίζει οι θάνατοι δεν είναι αυτοί που καταγγέλλονται, προσθέτοντας ωστόσο πως οι περιπτώσεις που χειρουργεί είναι δύσκολες οπότε υπάρχει μια μικρή θνησιμότητα. «Πρώτον, δεν έχω 15 περιστατικά που πέθαναν. Έχω χειρουργήσει 1.000 περιστατικά. Δεν υπάρχει καμιά επίσημη καταγγελία. Τίποτα. Ο εισαγγελέας είναι εδώ, μπορούν να ρωτήσουν. Χειρουργώ δύσκολα, περίπλοκα περιστατικά. Υπάρχει μια θνητότητα. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι μηδέν, κυμαίνεται μεταξύ 1,7% και 2,3%. Έχω μια τράπεζα δεδομένων. Μπορώ να τα βγάλω αναλυτικά και να τους τα δώσω. Δεν έχω 15 θανάτους» ανέφερε στο MEGA.

«Είναι θέμα εκδίκησης»
 O ίδιος μίλησε για «εκδίκηση» λέγοντας ότι κανένας γονιός, από αυτούς που τον καταγγέλλουν, δεν τον έχει πλησιάσει. Όπως τονίζει:

«Τίποτα, τίποτα. Όταν τα παράτησα και έφυγα και πήρα τη σύνταξή μου από τη Γενεύη, έκλεισα το ελβετικό ίδρυμα και άνοιξα το ελληνικό ίδρυμα. Και όλοι οι δωρητές, υπάρχει διαφάνεια, μπορούμε να ανοίξουμε όλους τους λογαριασμούς. Και αν θέλετε μπορώ να τα στείλω στον Εισαγγελέα να κάνει την έρευνα να δούνε.

 »Να δούνε αν υπάρχουν πληρωμές στην ιατρική ομάδα, προς τον [όνομα του]. Όλα είναι ξεκάθαρα. Εγώ δεν τρομάζω. Τρομάζω μόνο από τον Θεό. Ήταν ένας συνάδελφος, πρώην διευθυντής, τα παράτησε κι έφυγε. Νομίζω ότι είναι αυτή η έχθρα αυτού του συναδέλφου. Και μετά ξεκίνησαν από το 2019 – 2020 αυτές οι ανώνυμες επιστολές – καταγγελίες χωρίς όνομα και χωρίς υπογραφή. Είναι θέμα εκδίκησης.

 »Αυτός ο χειρουργός ήταν ο μοναδικός παιδοκαρδιοχειρουργός. Έρχεται κάποιος με παγκόσμια φήμη. Προσπαθεί να βοηθήσει τα παιδιά. Δε ζητάει τις αμοιβές που ζητάει, πληρώνει και μετά για να χειρουργήσει αφιλοκερδώς. Αυτό είναι. Έχω χαλάσει την πιάτσα. Είναι απλά τα πράγματα».

Σε τέσσερις άξονες η έρευνα για τον γιατρό-«μεσσία»: Στο μικροσκόπιο και ΜΚΟ που είχε ιδρύσει - Τα αναπάντητα ερωτήματα
 Εντωμεταξύ, σε τέσσερις άξονες συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. και της Δικαιοσύνης για τους καταγγελλόμενους θανάτους 15 παιδιών, προκειμένου να διερευνηθεί τι ακριβώς συνέβη.

 Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μεταδίδει στο MEGA ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, ένα τμήμα της έρευνας φαίνεται να έχει ξεκινήσει να πραγματοποιείται από αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας και η δεύτερη από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου της ΕΛΑΣ, που ύστερα από δικαστική παραγγελία τον Μάρτιο του 2023 έλαβε καταθέσεις από ιατρούς και συγγενείς παιδιών που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων σε ιδιωτική κλινική στα βόρεια προάστια της Αθήνας -που είναι μία από αυτές που κατονομάζονται ότι εκεί πέθαναν τα παιδιά.

 Στόχος της έρευνας οι αρμόδιοι να δουν από τους φακέλους ποιοι είναι οι καταγγέλλοντες γονείς και τι ακριβώς συμβαίνει. Επίσης, φαίνεται πως τμήμα της έρευνας έχει ανατεθεί και σε αρμόδιους επιθεωρητές του υπουργείου Υγείας.

Έρευνες και στη ΜΚΟ του γιατρού - Τα αναπάντητα ερωτήματα
 Οι έρευνες επεκτείνονται και σε άλλα προβληματικά σημεία παρουσίας του εν λόγω γιατρού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αλλά και στη ΜΚΟ που έχει δημιουργήσει.

 Την ίδια ώρα, υπάρχουν και ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν από τις Αρχές, ανάμεσά σε αυτά ένα για την ταυτότητα των παιδιών που φέρονται να έχουν χάσει τη ζωή τους, καθώς τα σχετικά ονόματα ή των γονιών τους δεν εμφανίζονται στις καταγγελίες. Επίσης, πρέπει να απαντηθεί και το γιατί οι γονείς δεν έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

 Η υπόθεση, ωστόσο, κρίνεται εξαιρετικής σοβαρότητας.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις