Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα- Σεισμός: Τι λέει ο Ά.Τσελέντης για το «χορό των Ρίχτερ» του Σαββατοκύριακου

Πάτρα- Σεισμός: Τι λέει ο Ά.Τσελέντης γι...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

«Καλύπτω την περιοχή με πολλά όργανα που είναι συνδεδεμένα με το Γεωδυναμικό και παρακολουθείται πολύ καλά» λέει ο διευθυντής του Γεωδυναμικού  

Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο  διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Άκης Τσελέντης αναφορικά με τις σεισμικές δονήσεις που έγιναν το Σαββατοκύριακο στην Πάτρα.

Πρόκειται για σεισμούς που είχαν ως επίκεντρο είτε το Αντίρριο είτε το Ξυλόκαστρο.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr η περιοχή παρακολουθείται στενά αν και τονίζει πως το δίκτυο του  Πανεπιστήμιο Πατρών έχει μειωθεί αρκετά.

Όπως αναφέρει ο κ. Τσελέντης, «το φαινόμενο έχει λήξει από χθες. Από τη μία είχαμε τη σεισμική δραστηριότητα στο Αντίρριο που επειδή ήταν κοντά στο ανατολικό κομμάτι της Πάτρας, έγινε αισθητό. Όποιος βρισκόταν στα Αραχωβίτα, Ψαθόπυργο, Άγιο Βασίλειο, κατάλαβε πολύ έντονα το σεισμό.

Αυτή η συγκεκριμένη δραστηριότητα που σημειώθηκε δε με ανησυχεί. Στο Αντίρριο ενεργοποιήθηκε ένα μικρό ρήγμα με μικρό εστιακό βάθος και γι΄ αυτό έγινε αισθητός ενώ είχε μία μετασεισμική ακολουθία φυσιολογική. Από την άλλη στο Ξυλόκαστρο είχαμε μία σεισμική ακολουθία 10 ημερών.

Καλύπτω την περιοχή με πολλά όργανα που είναι συνδεδεμένα με το Γεωδυναμικό και παρακολουθείται πολύ καλά».

Όπως επεσήμανε ο κ. Τσελέντης, «στην Πάτρα βέβαια διστάζουν να μιλήσουν δημόσια, γι’ αυτό βγαίνω να μιλήσω όποτε χρειάζεται.

Θα έλεγα βέβαια  ότι πρέπει να είμαστε σίγουροι πριν μιλήσουμε, δεν μπορούμε να ανησυχούμε τον κόσμο χωρίς λόγο και σαφώς θα πρέπει να τον ενημερώνουμε. Όταν ήρθα στην Πάτρα από την Ιαπωνία, δεν υπήρχε τίποτα. Έφερα μηχανήματα, προγράμματα και φτιάξαμε ένα δίκτυο, εξειδίκευσα προσωπικό. Αναγκάστηκα όμως να φύγω γιατί δέχθηκα πόλεμο ακόμα και για το ότι έκανα λόγο για “Σεισμολογικό Kέντρο Πατρών” και όχι “Eργαστήριο σεισμολογίας”. Βλέπω ότι τα δίκτυα του Πανεπιστημίου Πατρών έχουν  ελαχιστοποιηθεί και δεν είναι αυτό ευθύνη του καθηγητή, ο Ευθύμιος Σώκος είναι εξαιρετικός επιστήμονας, “δικό μου παιδί”».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις