Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ζάκυνθος: Πώς σώθηκε το βρέφος που το άφησαν κλειδωμένο μέσα στο αυτοκίνητο - «Το παιδί έκαιγε»

Ζάκυνθος: Πώς σώθηκε το βρέφος που το άφ...

Περαστικοί εντόπισαν το παιδί προτού να είναι αργά

Λίγες μέρες έπειτα από την τραγωδία που συγκλόνισε το πανελλήνιο στην Άρτα, όπου βρέφος 5,5 μηνών έχασε τη ζωή του όταν ο πατέρας του το ξέχασε για ώρες μέσα στο αυτοκίνητο, ένα νέο περιστατικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας σήμερα το μεσημέρι (24/05).

Αυτή τη φορά, αναστάτωση προκλήθηκε στη Ζάκυνθο, καθώς ζευγάρι Δανών τουριστών κλείδωσε μέσα σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο παιδί ενός έτους και πήγε για ψώνια στον πεζόδρομο του Τσιλιβί. Ωστόσο, περαστικοί εντόπισαν – ευτυχώς – το παιδί προτού να είναι αργά, ειδοποιώντας εγκαίρως τις αστυνομικές αρχές.

«Δεχθήκαμε μία κλήση και αμέσως έσπευσε η ομάδα ΔΙΑΣ στο σημείο, όπου βρήκε εργαζόμενο από την εταιρεία του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, ο οποίος έφτασε με αντικλείδι προκειμένου να απεγκλωβίσει το παιδί από το κλειδωμένο όχημα», τόνισε  ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ζακύνθου Κώστας Καραγκούνης. 

«Το ζευγάρι έλειπε για περίπου 40 λεπτά καθώς είχαν πάει για ψώνια σε κατάστημα τουριστικών ειδών της περιοχής, ενώ το παιδί βρισκόταν κλειδωμένο στο όχημα. Οι αστυνομικοί που το παρέλαβαν μας πληροφόρησαν ότι το παιδί κυριολεκτικά “έκαιγε” και ήταν πολύ ιδρωμένο εξαιτίας της έντονης ηλιοφάνειας και της ζέστης», συμπλήρωσε ο κ. Καραγκούνης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η 34χρονη μητέρα του βρέφους και ο 31χρονος σύντροφός της συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Ωστόσο, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ζακύνθου Κώστας Καραγκούνης στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Για το περιστατικό που προκάλεσε αναστάτωση στην τοπική κοινωνία της Ζακύνθου μίλησε ο Παύλος Δραγώνας, ο εργαζόμενος της εταιρείας με τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα που άνοιξε με αντικλείδι το όχημα στο οποίο βρέθηκε κλειδωμένο το άτυχο βρέφος, ο οποίος τόνισε: «Οι περαστικοί βρήκαν το τηλέφωνο μου από το αυτοκόλλητο με τα στοιχεία της εταιρείας που βρισκόταν πάνω στο αυτοκίνητο και με ειδοποίησαν αμέσως. Το περιστατικό σημειώθηκε σε κεντρικό σημείο κι ευτυχώς βρισκόμουν πολύ κοντά εκείνη την ώρα που έλαβα την κλήση». 

 «Ο κόσμος ήθελε να πάρει το βρέφος αγκαλιά»
«Έφτασα έπειτα από δέκα λεπτά στο σημείο και γύρω από το όχημα υπήρχαν περίπου δέκα άνθρωποι. Επικράτησε πανικός, προσωπικά μου θύμισε το τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα στην Άρτα. Ευτυχώς βρήκα γρήγορα το κλειδί, άνοιξα το αυτοκίνητο και πήρα στα χέρια μου το ιδρωμένο βρέφος», πρόσθεσε και στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «ο κόσμος ήθελε να το πάρει αγκαλιά, του δώσαμε νερό κι έπειτα άνοιξα το κλιματιστικό κι ένα παράθυρο προκειμένου να ανακουφίσω το παιδί που “έκαιγε”. Είχε, πάντως, πολλή ζέστη μέσα στο αυτοκίνητο καθώς ήταν παρκαρισμένο στον ήλιο και με κλειστά παράθυρα».

Μάλιστα, όπως τόνισε ο ίδιος στη συνέχεια «το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε φιμέ τζάμια, κάτι που έκανε ακόμη πιο δύσκολο το έργο των περίοικων».

 Σχολιάζοντας την αντίδραση του ζευγαριού όταν πληροφορήθηκε για το συμβάν ο κ. Δραγώνας είπε ότι η μητέρα προσπάθησε να δικαιολογηθεί υποστηρίζοντας πως έλειψαν από το σημείο μόνο για πέντε λεπτά. «Παρέμεινα στο σημείο μέχρι να έρθουν οι αστυνομικές δυνάμεις και λίγο αργότερα έφτασε και το ζευγάρι, το οποίο δεν φάνηκε να συγκινήθηκε ιδιαίτερα από το συμβάν. Η μητέρα, μάλιστα, απαντώντας σε ερωτήσεις των αστυνομικών υποστήριξε ότι έλειψαν μόνο για πέντε λεπτά».

«Εγώ πάντως ειδοποιήθηκα ένα 20λεπτό πριν και δεν βρήκα κανέναν στο σημείο. Πώς γίνεται να έλειπαν για πέντε λεπτά; Δεν ξέρω με τι σκεπτικό παράτησαν το παιδί εκεί. Ευτυχώς, τα γρήγορα αντανακλαστικά και η ευαισθητοποίηση του κόσμου έσωσαν το παιδί», σχολίασε ο άνθρωπος που απεγκλώβισε το παιδί από το κλειδωμένο αυτοκίνητο.

 Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Ζακύνθου Αναστάσιος Μαρίνος μίλησε με αφορμή το ατυχές συμβάν επισημαίνοντας: «Είναι λυπηρό να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά στη χώρα μας. Είναι θλιβερό να χάνονται μικρά παιδιά με αυτόν τον τρόπο. Είμαι σοκαρισμένος και εύχομαι να μην ξανασυμβεί τέτοιο περιστατικό αμέλειας όχι μόνο στη Ζάκυνθο αλλά πουθενά. Θα πρέπει να υπάρχουν βαρύτατες συνέπειες για τέτοιες πράξεις».

«Ευτυχώς οι αρχές και οι περαστικοί ενήργησαν εγκαίρως, καθώς υπάρχει μεγάλη ευαισθησία στον Δήμο αλλά και εν γένει στο νησί στα ζητήματα που αφορούν στα παιδιά. Ευτυχώς ο Θεός ήταν με το παιδί», ανέφερε τέλος ο κ. Μαρίνος.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις