Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ευσταθία Γιαννιά: Ο κρίσιμος ρόλος της ως Περιφερειακής Συντονίστριας Πολιτικής Προστασίας

Ευσταθία Γιαννιά: Ο κρίσιμος ρόλος της ω...

Άρθρο της μετά από συνάντηση με το Νίκο Χαρδαλιά

Η περιοχή μας έχει δοκιμαστεί σκληρά στο παρελθόν από καταστροφικά φυσικά φαινόμενα και πυρκαγιές που στοίχισαν ανθρώπινες ζωές, αλλά και απώλειες περιουσιών και φυσικού πλούτου. Το 2020 η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ψήφισε έναν νέο νόμο αποτυπώνοντας και στην πράξη τη βούλησή της να «θωρακίσει» τη χώρα από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, διασφαλίζοντας παράλληλα τη διαχείριση κρίσεων με θεσμικά, οργανωτικά και οικονομικά εργαλεία.

Στο συγκεκριμένο νόμο ήταν και η συγκρότηση περιφερειακών κέντρων Πολιτικής Προστασίας και μάλιστα, ήμουν η πρώτη που ανέλαβε τη θέση του Περιφερειακού Συντονιστή Δυτικής Ελλάδος. Ήταν το πρώτο βήμα ανασχεδιασμού και μετασχηματισμού της Πολιτικής Προστασίας, με δομές και δράσεις που δεν υπήρχαν ποτέ στο παρελθόν. Η σπουδαιότητα του Περιφερειακού Κέντρου, που αποτελεί έναν αποκεντρωμένο μηχανισμό πρόληψης και καταστολής αποδείχτηκε από την αποτελεσματικότητα και την άμεση αντιμετώπιση όλων των κρίσεων που κληθήκαμε να διαχειριστούμε.

Ως Περιφερειακή Συντονίστρια είχα την ευθύνη του συντονισμού όλων των φορέων της Πολιτικής Προστασίας διασφαλίζοντας την συνεργασία, τη συνέργια και τη διαλειτουργικότητα μεταξύ τους. Έτσι καταφέραμε να εξαλείψουμε τα προβλήματα που προκαλούσε η αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων και την ίδια ώρα να αξιοποιούμε τους διαθέσιμους πόρους με ορθολογικό τρόπο.

Ειδικά σήμερα που οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής έχουν γίνει αισθητές σε όλο τον κόσμο και αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες δεκαετίες, τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Κέντρα, αναμένεται να αποτελέσουν κεντρικά σημεία ενημέρωσης και αλληλεπίδρασης των πολιτών με τον θεσμό και τις λειτουργίες της Πολιτικής Προστασίας με απόλυτη προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του φυσικού μας περιβάλλοντος.

Μαζί με τον άνθρωπο που έδωσε πραγματικό...

Μαζί με τον άνθρωπο που έδωσε πραγματικό νόημα στο ρόλο και στην κοινωνική αναγνώριση της Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις