Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

8 συνήθειες που κάνουν την κουζίνα μας να μυρίζει όμορφα

8 συνήθειες που κάνουν την κουζίνα μας ν...

Τι πρέπει να ξέρουμε

Είναι αλήθεια ότι περνάμε αρκετές ώρες στην κουζίνα μας, οπότε θέλουμε να είναι ένας ευχάριστος χώρος.

Για να το πετύχουμε αυτό δεν αρκεί να είναι καθαρή και τακτοποιημένη, αλλά να είναι απαλλαγμένη και από τις έντονες μυρωδιές με τις οποίες επιβαρύνεται συχνά. Γιατί μια όμορφη μυρωδιά συμβάλλει στη γενικότερη ατμόσφαιρα του χώρου. Πώς θα το πετύχουμε αυτό σε μόνιμη βάση; Αρκούν μερικές καλές συνήθειες για να έχουμε πάντοτε μια μοσχομυριστή κουζίνα, ανεξάρτητα από το τι έχουμε μαγειρέψει.

Ακολουθούν 8 καλές συνήθειες που έχουμε τσεκάρει στην πράξη και δεν θα σταματήσουμε να εφαρμόζουμε.

Καθάρισμα των φίλτρων του απορροφητήρα

Ένα σημαντικό σημείο που δεν καθαρίζουμε όσο τακτικά χρειάζεται είναι τα φίλτρα του απορροφητήρα μας, τα οποία συσσωρεύουν με τη χρήση πολλά λίπη. Έτσι, δεν απορροφά τις ανεπιθύμητες οσμές τόσο αποτελεσματικά όσο θα μπορούσε, ενώ μπορεί ακόμη και να προκαλέσει δυσάρεστες μυρωδιές από μόνος του. Γι’ αυτό, καλό είναι να τα καθαρίζουμε με σαπούνι και ζεστό νερό όποτε λερώνονται.

Πέταμα των υπολειμμάτων τροφίμων αμέσως

 Όσο περισσότερο αφήνουμε τα τρόφιμα που δεν καταναλώσαμε στην κουζίνα μας, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να αρχίσουν να μυρίζουν άσχημα. Γι’ αυτό είναι καλύτερα να βάζουμε τα περισσεύματα σε τάπερ που κλείνουν αεροστεγώς και να πετάμε αμέσως τα υπολείμματα τροφίμων, αντί να τα αφήνουμε να μένουν πάνω στα άπλυτα πιάτα μας, στον πάγκο ή στον νεροχύτη.

 Τακτικό άδειασμα των σκουπιδιών μας

Είναι αυτονόητο ότι τα ο κάδος απορριμάτων είναι εστία για δυσάρεστες μυρωδιές. Οπότε οφείλουμε να τον αδειάζουμε συχνά. Και ιδίως όταν μαγειρεύουμε κάτι που μυρίζει έντονα όπως για παράδειγμα το ψάρι. Εκεί είναι καλό να πετάμε ό,τι δεν χρειαζόμαστε στα σκουπίδια και να τα πηγαίνουμε αμέσως στον κάδο της γειτονιάς μας.

 
Μυρωδικά σε γλάστρες

Η πρόληψη των ανεπιθύμητων οσμών είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να έχουμε πάντα υπόψη. Αν θέλουμε να έχουμε μια κουζίνα με ωραία ατμόσφαιρα πρέπει να προσθέτουμε και όμορφες μυρωδιές μέσα σε αυτή. Ένας τρόπος είναι να διατηρούμε φρέσκα μυρωδικά στον πάγκο μας, όπως φασκόμηλο, δυόσμο, ρίγανη ή κόλιανδρο. Όχι μόνο ο χώρος θα ευωδιάσει, αλλά θα τα έχουμε και άμεσα για χρήση στις διάφορες μαγειρικές παρασκευές μας.

Καθάρισμα του χαμού αμέσως μόλις δημιουργείται

Η μέθοδος του να καθαρίζουμε καθώς λερώνουμε δεν είναι μόνο ένας δοκιμασμένος τρόπος που μας σώζει πολύτιμο χρόνο. Μπορεί και να μας κάνει να αποφύγουμε ανεπιθύμητες οσμές στην κουζίνα μας. Καθώς μαγειρεύουμε, καθαρίζουμε παράλληλα τις λερωμένες επιφάνειες και τα πιάτα προτού λερωθούν. Έτσι, οι άσχημες μυρωδιές δεν θα προλάβουν να επεκταθούν στον χώρο.

Καλός εξαερισμός

Για να διώξετε τις έντονες μυρωδιές χρειάζεται καλός εξαερισμός, είτε αυτό σημαίνει να ανοίξετε παράθυρα, είτε μπαλκονόπορτες. Αυτό βοηθά στην κυκλοφορία φρέσκου αέρα, η οποία μειώνει τυχόν μυρωδιές από το μαγείρεμα, που διαφορετικά θα εγκλωβίζονταν μέσα στο δωμάτιο.

 Δημιουργία φυσικών αρωματικών χώρου

Για να κάνουμε την κουζίνα μας να μυρίζει ευχάριστα μπορούμε επιπλέον να φτιάξουμε ένα φυσικό αρωματικό χώρου. Μπορούμε, λοιπόν, να σιγοβράσουμε σε μια κατσαρόλα ξύλα κανέλας, καρφιά γαρίφαλου και φλούδα πορτοκαλιού. Αν, πάλι, θέλουμε να εξουδετερώσουμε δυσάρεστες μυρωδιές τότε μπορούμε να βράσουμε λίγο ξύδι.

Διακοσμούμε με φρέσκα ή αποξηραμένα λουλούδια

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για να δημιουργήσει όμορφη ατμόσφαιρα σε έναν χώρο από τα φρέσκα λουλούδια. Αν πάλι, θέλετε η ωραία μυρωδιά τους να κρατήσει για περισσότερο μπορείτε να τα κρεμάσετε ανάποδα και να τα αφήσετε έτσι να αποξηραθούν.

Πηγή:olivemagazine

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life