Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Με λαμπρότητα η εκδήλωση για την επέτειο των 159 χρόνων από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα

Πάτρα: Με λαμπρότητα η εκδήλωση για την ...

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή το πρωί στον ιερό ναό Αγ. Γερασίμου στην Ακτή Δυμαίων

Με λαμπρότητα και τη συμμετοχή των συμβουλίων και πολλών μελών των Επτανησιακών Συλλόγων της Πάτρας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14-5-2023 η εκδήλωση για την επέτειο των 159 χρόνων από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα (1864), στον Ιερό Ναό Αγ. Γερασίμου Πατρών στην Ακτή Δυμαίων.

Μετά την Θεία λειτουργία, έγινε η δοξολογία στην οποία προεξήρχε ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Γερβάσιος Παρακεντές, ως εκπρόσωπος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου. Στη συνέχεια το μέλος του Δ.Σ. των Ιθακησίων κ. Μ. Μαρκάτου μίλησε επίκαιρα για την επέτειο και έκανε αναδρομή σε όλο το ιστορικό πλαίσιο της Αγγλικής κατοχής των Επτανήσων και της ευτυχούς κατάληξης με την ένωση των νησιών με την μητέρα πατρίδα. Ακολούθησε η τελετή βράβευσης από το ιστορικό Σύλλογο των εν Πάτραις Κεφαλλήνων, του παλαιού μέλους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγ. Γερασίμου, κ. Γεράσιμου Βαγγελάτου, για την πολύχρονη και πολύτιμη προσφορά του.

Κατόπιν στο προαύλιο του Ιερού Ναού, το χορευτικό του Συλλόγου Κεφαλλήνων χόρεψε παραδοσιακούς χορούς των Επτανήσων και προσφέρθηκε στα μέλη που παραβρέθηκαν κέρασμα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου, καθώς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων Πάτρας κ. Π. Καρασπήλιος.       

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις