Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Πάτρα: Κρητικιά σπουδάστρια στο τμήμα Λογοθεραπείας του Πανεπιστημίου πρώτευσε σε λογοτεχνικό διαγωνισμό

Πάτρα: Κρητικιά σπουδάστρια στο τμήμα Λο...

Το διήγημα της Μαριλύδας Φουντάκη με τίτλο «Ο Έλληνας, από το σκοτάδι στο φως», κατάφερε να ξεχωρίσει & να διακριθεί ανάμεσα σε 600 συμμετοχές

Μία σημαντική λογοτεχνική διάκριση απέσπασε μία νεαρή σπουδάστρια από το Ηράκλειο της Κρήτης, η οποία φοιτά εδώ στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, στο 3ο έτος στο τμήμα Λογοθεραπείας.

Πιο συγκεκριμένα το διήγημά της με τίτλο «Ο Έλληνας, από το σκοτάδι στο φως», κατάφερε να ξεχωρίσει και να διακριθεί ανάμεσα σε 600 συμμετοχές.

Η Μαριλύδα Φουντάκη, προπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Λογοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών απέσπασε «Αριστείον» στον Ε’ Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Κύπρου στην κατηγορία «Διήγημα Ενηλίκων».

Το διήγημά της με τίτλο «Ο Έλληνας, από το σκοτάδι στο φως», διακρίθηκε ανάμεσα σε 600 συμμετοχές μεταξύ των οποίων, αξίζει να τονιστεί πως βρίσκονταν & λογοτεχνικά έργα καταξιωμένων λογοτεχνών από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Η κριτική επιτροπή απαρτιζόταν από καταξιωμένους λογοτέχνες μεταξύ των οποίων οι: Χάρης Μελιτάς (ποιητής, βραβευμένος από την Ακαδημία Αθηνών), Ηλίας Παπακωνσταντίνου (ποιητής, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών), Δρ. Κρίστης Χαράκης (λογοτέχνης, πανεπιστημιακός ερευνητής).

Η Μαριλύδα Φουντάκη όπως αναφέρει και το cretalive.gr έχει καταφέρει, παρά το νεαρό της ηλικίας της, να αποδείξει την κλίση αλλά και το ταλέντο που διαθέτει στην γραφή ενώ αξίζει να σημειωθεί πως έχει καταφέρει να διακριθεί στο παρελθόν σε συναφείς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς τα έτη 2017 και 2021 αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture