Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ξεσήκωσε στην κυριολεξία ο Φινλανδός Käärijä στον α' ημιτελικό της φετινής Γιουροβίζιον

Ξεσήκωσε στην κυριολεξία ο Φινλανδός Kää...

Εμφανίστηκε τελευταίος στη σειρά ενώ όταν ακούστηκε πως προκρίθηκε στον τελικό, ζητωκραύγασαν όλοι στην αρένα του Λίβερπουλ

Ο 29χρονος Φινλανδός Käärijä (το πραγματικό του όνομα είναι Γιέρε Πόεχονεν) εμφανίστηκε 15ος και τελευταίος στο διαγωνιστικό μέρος του α’ Ημιτελικού της 67ης Γιουροβίζιον την Τρίτη 9/5/2023 το βράδυ, που φιλοξενείται στο Λίβερπουλ τιμώντας ωστόσο την περσινή νικήτρια Ουκρανία, και όπως ήταν αναμενόμενο ξεσήκωσε και το κοινό που ήταν στην αρένα αλλά και το τηλεοπτικό κοινό με το κομμάτι του "Cha Cha Cha".

Σχεδόν ημίγυμνος με το χαρακτηριστικό φούξια χρώμα στα μανίκια & στενό δερμάτινο παντελόνι και με έντονο μακιγιάζ, ο γεμάτος ενέργεια και τρέλα Φινλανδός ράπερ, τραγουδιστής και τραγουδοποιός έδειξε πως είναι ένα μεγάλο φαβορί στον τελικό του Σαββάτου. Το κομμάτι του όπως το είδαμε παρουσιασμένο επί σκηνής της Γιουροβίζιον μαζί και με 4 χορευτές στα ροζ, είναι ανατρεπτικό, παιχνιδιάρικο και σίγουρα κάνει γκελ στον νεαρόκοσμο. Το ζητούμενο είναι αν θα πείσει και τις επιτροπές μιας και στον τελικό η βαθμολογία θα είναι χωρισμένη μισή μισή όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια. Πρώτα η κάθε χώρα θα ανακοινώνει τους βαθμούς της εκάστοτε κριτικής επιτροπής και μετά μόλις ψηφίσουν και οι 37 χώρες από την αρχή θα βλέπουμε πόσες ψήφους πήρε η κάθε χώρα – τραγούδι αυτή τη φορά από το televoting του κοινού.

Ο Φινλανδός που δεν αποκλείεται αν σαρώσει στο κοινό, να πιάσει και πρωτιά και να φέρει τη 2η νίκη της Φινλανδίας στο θεσμό της Eurovision, 17 χρόνια μετά τον τεράστιο χαμό και νίκη των Lordi με τις τερατόμορφες μάσκες, στην Γιουροβίζιον της Αθήνας το 2006.

Ο Käärijä για τον οποίο υπάρχει και σχετικό λήμμα στην Wikipedia, όπως διαβάσαμε, κυκλοφόρησε πριν από 3 χρόνια, το 2020 το ντεμπούτο άλμπουμ του, με τίτλο "Fantastista". Ο Käärijä πάντα ντυμένος στα πράσινα (για την ακρίβεια λαχανί) έχει κατορθώσει να ξεσηκώνει τον κόσμο όπου βρεθεί, ενώ ακόμα και στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά η χορογραφία του «Cha cha cha» είναι ήδη viral - βάιραλ.

Βέβαια στην παρουσίαση του τραγουδιού επί σκηνής της Γιουροβίζιον τον είδαμε σε μία στιγμή «έκστασης» και υπερβολής να κάνει με τους χορευτές του και μία ρυθμική κίνηση που έφερνε στο παιχνίδι της «μακριάς γαϊδούρας» ή ίσως και σε κάτι άλλο…

Πάντως όπως και να έχει το πράγμα ο ανταγωνισμός στον τελικό του Σαββάτου προβλέπεται μεγάλος, ωστόσο στον α’ ημιτελικό ο Käärijä φάνηκε να επισκιάζει κάπως το άλλο απόλυτο φαβορί την Σουηδή Loreen και την Νόα Κιρέλ από το Ισραήλ με το κομμάτι «Unicorn» που στο φινάλε το απίστευτο χορευτικό της έμοιαζε να κοπιάρει την ανώτερη δική μας Ελένη Φουρέιρα.

Η Φινλανδία να προσθέσουμε πως ακούστηκε 4η ότι περνάει στον τελικό και τελευταία ακούστηκε η Νορβηγία την οποία εκπροσωπεί η Αλεσάντρα με το δυναμικό κομμάτι "Queen of Kings". Η σειρά ανακοίνωσης ήταν τυχαία μιας και οι βαθμοί και θέση που πήραν οι χώρες στους ημιτελικούς ανακοινώνονται μετά το τέλος του τελικού του Σαββάτου.

Φυσικά ως Ελλάδα η προσοχή μας είναι τώρα στραμμένη στον β’ ημιτελικό της Πέμπτης 11/5, στις 22.00 (από την ΕΡΤ1) όπου θα εμφανιστεί 8ος ο Victor Vernikos με το κομμάτι «What they say», την σκηνική παρουσία του οποίου έχει επιμεληθεί ο ταλαντούχος Κωνσταντίνος Ρήγος, ο οποίος είχε χορογραφήσει και στήσει επί σκηνής και προ 11 ετών την συμμετοχή της Ελλάδας με την Ελευθερία Ελευθερίου, το ξεσηκωτικό «Aphrodisiac».

Ευχή όλων είναι ο νεαρός εκπρόσωπος μας να κάνει μία καλή εμφάνιση και να καταφέρει να προκριθεί.

Για την Κύπρο και τον Andrew Lambrou, τα στοιχήματα τον δείχνουν να προκρίνεται σίγουρα καθώς είναι στα 3 φαβορί του β’ ημιτελικού.

Τον σχολιασμό για την μετάδοση του διαγωνισμού τραγουδιού της Γιουροβίζιον για την ΕΡΤ1 από το Λίβερπουλ κάνουν η Μαρία Κοζάκου και η Τζένη Μελιτά.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight