Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κώστας Μάρκου: Η κοπτοραπτική μηχανή της εκλογικής δολοφονίας χαρακτήρων από τη ΝΔ δεν με άφησε ανέγγιχτο

Κώστας Μάρκου: Η κοπτοραπτική μηχανή της...

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του

Ο υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας Κώστας Μάρκου με αφορμή την συμμετοχή του σε συνέντεξη στην ΕΡΤ κάνει λόγο για κοπτοραπτική μηχανή της εκλογικής δολοφονίας χαρακτήρων, συνέπεια της έλλειψης προγραμματικού λόγου από τη ΝΔ που δεν τον άφησε ανέγγιχτο.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

"Σε συνέντευξη που έδωσα στην ΕΡΤ, θέλησα να επισημάνω την ανάγκη στροφής του δημόσιου διαλόγου σε επίπεδο προγραμματικών θέσεων. Μάλιστα, υπενθύμισα την εκτροπή που πήρε πρόσφατα η συζήτηση της υπόθεσης της καταγγελία εις βάρος του κ. Γεωργούλη, από μια συζήτηση για τα αίτια και την αντιμετώπιση του φαινομένου της έμφυλης βίας, σε μια συζήτηση διαρκούς επανατραυματισμού της καταγγέλλουσας, με υποκρύπτουσες εκλογικές σκοπιμότητες προς όφελος της Νέας Δημοκρατίας. Μίλησα για «ροζ κλειδαρότρυπα» καθώς η επένδυση της πληροφορίας με δραματικότητα είναι γνωστό σε κίτρινα μαζικά και λιγότερο μαζικά δημοσιογραφικά κέντρα ότι εθίζει το κοινό στη «δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας», ενώ το χειραγωγεί αδιαφορώντας για τις ψυχικές συνέπειες που προξενεί μια τέτοια αλλοφροσύνη.

Έσπευσαν μάλιστα οι «καλοθελητές» και τιμητές που ουδόλως έχουν συμβάλλει με την παρουσία τους στο δημόσιο χώρο ή με την κοινωνική τους προσφορά, στο πρόβλημα της κακοποίησης των γυναικών, ότι γίνομαι προσβλητικός. Συμπεριλαμβανομένων δυστυχώς και των δημοσιογράφων της κρατικής τηλεόρασης. Είπα χαρακτηριστικά: «..Μίλησα για τη συζήτηση που εξαπολύθηκε μέσα από συγκεκριμένα κέντρα. Που έχει να κάνει και με την εμφάνιση της καταγγέλλουσας και με την δημοσιοποίηση του ονόματός της η οποία προς τιμή της σε μια τηλεοπτική εκπομπή κράτησε εξαιρετικά ειλικρινά αξιοπρεπή στάση. Η αξιοπρεπής στάση αυτή από τα υποκέντρα της ΝΔ ήταν ροζ σκανδαλολογία..». Ε λοιπόν, ως εδώ.

Δεν είναι προσβλητικό το αίτημα από όλους όσους ενδιαφερόμαστε για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας στη χώρα μας, ο τρόπος που κυκλοφορεί στη δημόσια σφαίρα μια καταγγελία για κακοποίηση να τηρείται η δημοσιογραφική δεοντολογία προς όφελος των θυμάτων. Δεν είναι προσβλητικό να εντοπίζουμε τον κυνισμό και την χρησιμοθηρία αυτών των τακτικών στο δημόσιο διάλογο.

Προσβλητική είναι η εκτροπή της συζήτησης σε παρέλαση των προσωπικών και ευαίσθητων δεδομένων της καταγγέλλουσας, από μεγάλο μέρος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και των κίτρινων δημοσιογραφικών παράκεντρων, προς ικανοποίηση μικροκομματικών συμφερόντων.

Προσβλητική είναι η αναπαραγωγή της τραυματικής εμπειρίας του θύματος, τα στοιχεία της οποίας βγήκαν στη δημοσιότητα από τα ίδια Μέσα, αγνοώντας την δεύτερη θυματοποίηση της καταγγέλλουσας, ο εσωτερικός κόσμος της οποίας μετατράπηκε σε βορά αδηφάγων δημοσιογραφικών όρνεων".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις