Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γερουλάνος: Άνοιξε ο αρχαιολογικός της Βούντενης-Ναι στην αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου

Γερουλάνος: Άνοιξε ο αρχαιολογικός της Β...

Θετικά τα αποτελέσματα της συνάντησης με το Δήμαρχο Πατρέων

Για περισσότερες από τρεις ώρες διήρκεσε η συνάντηση που είχε  σήμερα στην Αθήνα με τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Γιάννης Δημαράς. Στη σύσκεψη  στην οποία συμμετείχαν οι Γενικοί  Γραμματείς του Υπουργείου  κ.κ. Πάνος Μπιτσαξής, Λίνα Μενδώνη και Γιάννης Πυργιώτης καθώς και ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Απόστολος Βανταράκης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων κ. Αντώνης Σκιαθάς και ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας κ. Πέτρος Ψωμάς,  έγινε εκτενής ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν τους πολιτιστικούς θεσμούς της Πάτρας, την τουριστική της ανάπτυξη, καθώς και τις αθλητικές της δομές και εγκαταστάσεις.

Ο  Υπουργός έκανε  γνωστό στον Δήμαρχο ότι έχει ήδη ικανοποιηθεί το αίτημα του Δήμου Πατρέων (το οποίο ήταν πρώτο στο υπόμνημα που είχε κατατεθεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Γερουλάνου στην Πάτρα),  να είναι ανοικτός και επισκέψιμος για το κοινό ο αρχαιολογικός χώρος της Βούντενης, καθώς πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα μυκηναϊκά μνημεία της χώρας.  Ο  συγκεκριμένος χώρος έχει ήδη ανοίξει και υποδέχεται το κοινό.

Ο Δήμαρχος Πατρέων  ανέπτυξε στον κ. Γερουλάνο αναλυτικά το πλάνο της δημοτικής αρχής για την αξιοποίηση και ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου  της πόλης, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της έκτασης των 3.5 χιλιομέτρων που θα παραχωρηθεί στον Δήμο στο πλαίσιο της υλοποίησης του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με τον Ο.Λ.ΠΑ.

Ο συνολικός αυτός σχεδιασμός αξιοποίησης της παραλιακής ζώνης, έγινε αποδεκτός από τον Υπουργό, ο οποίος δήλωσε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ένταξη των έργων σε κοινοτικά προγράμματα. Ο σχεδιασμός αυτός συνέβαλε και στην θετική αντιμετώπιση από την πλευρά του Υπουργού του αιτήματος, για παραχώρηση στο Δήμο,  της κυριότητας χώρων, όπως π.χ. το κάμπινγκ  και το έλος της  Αγυιάς.

Ο Υπουργός εμφανίστηκε γενικά θετικός σε ό,τι αφορά την μεταβίβαση της κυριότητας ολυμπιακών, τουριστικών και πολιτιστικών ακινήτων στον Δήμο Πατρέων (Παμπελοποννησιακό, χώροι κάμπινγκ και έλος Αγυιάς, Θέατρο Αγορά, κλειστό Κουκούλι, κ.α.) γεγονός που έγινε δεκτό με ικανοποίηση από το Δήμο της Πάτρας, ενώ έκανε αποδεκτό και το αίτημα για απόδοση στο Δήμο του  κληροδοτήματος Καραμανδάνη όπου στεγαζόταν το παλαιό αρχαιολογικό μουσείο της Πάτρας.

Επίσης ο κ. Γερουλάνος οριστικοποίησε την ένταξη της δράσης «Τα βήματα του Πρωτοκλήτου» στο πολιτιστικό έτος της Ελλάδας στη Ρωσία για το έτος  2014, ικανοποιώντας το σχετικό αίτημα του Δήμου Πατρέων. Από την πλευρά του Δήμου κατατέθηκε ένα αναλυτικό πρόγραμμα για την προετοιμασία της συμμετοχής της Πάτρας στο πλαίσιο της αξιοποίησης του Αγίου Ανδρέα.

Σε ό,τι αφορά  τα ποσά που οφείλονται στο Δήμο Πατρέων, από το Υπουργείο Πολιτισμού, ο Υπουργός ξεκαθάρισε ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα οικονομικής δυσπραγίας καθώς τα έσοδα του Υπουργείου από τις δημόσιες επενδύσεις μειώθηκαν δραματικά και δεν διαφαίνεται καμία πιθανότητα εκταμίευσης των οφειλόμενων προς το Δήμο ποσών  το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις