Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η Σουηδία εντυπωσιάζει στις πρόβες της Γιουροβίζιον με την Loreen με το τραγούδι “Tattoo”

Η Σουηδία εντυπωσιάζει στις πρόβες της Γ...

Πολύ καλές και οι εντυπώσεις από την πρόβα της Κύπρου και του νεαρού τραγουδιστή Andrew Lambrou

Όσοι παρακολουθείτε φανατικά Γιουροβίζιον αλλά και το ευρύτερο κοινό σίγουρα θα έχει πληροφορηθεί πως στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού που θα φιλοξενηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Λίβερπουλ της Αγγλίας, τη Σουηδία που έχει εξελιχθεί σε μία χώρα με πολλές νίκες στον δημοφιλή διαγωνισμό, εκπροσωπεί η παλιά γνώριμη της Γιουροβίζιον, η 39χρονη σήμερα Loreen με το τραγούδι “Tattoo”.

Η Loreen είχε κερδίσει τον διαγωνισμό Eurovision Song Contest το 2012 με το περίφημο κομμάτι "Euphoria", για λογαριασμό της Σουηδίας που στη συνέχεια ανέβηκε στα charts πολλών ευρωπαϊκών χωρών.

Η Loreen έχει γεννηθεί στις 16 Οκτωβρίου 1983 στη Στοκχόλμη και είναι Σουηδή τραγουδίστρια και μουσικός παραγωγός. Όταν ήταν μικρή, μετακόμισε στο Βέστερας, όπου και μεγάλωσε.

Έγινε γνωστή στο ευρύ σουηδικό κοινό μετά την συμμετοχή της, στο σουηδικό Idol το 2004 όπου & προκρίθηκε στο μεγάλο τελικό και κατέλαβε την τέταρτη θέση.

Την επόμενη χρονιά, κυκλοφόρησε το πρώτο της σινγκλ, “The Snake”, με το συγκρότημα Rob’n’Raz. Εργάστηκε ως παραγωγός και σκηνοθέτης για αρκετά ριάλιτι σόου στην σουηδική τηλεόραση. Το 2011, κυκλοφόρησε το σινγκλ της “My Heart Is Refusing Me”, το οποίο γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία στις σκανδιναβικές χώρες.

Το 2012, εκπροσώπησε επάξια τη Σουηδία στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, με το τραγούδι “Euphoria”, και κέρδισε το διαγωνισμό με 372 βαθμούς.

Η πρόβα στο Λίβερπουλ

Όπως αναφέρουν οι φαν, μετά και τη 2η πρόβα της Loreen, το light box λοιπόν επέστρεψε, αλλά σε μια μικρότερη εκδοχή από αυτή που είχαμε δει στο Melodifestivalen, τον εθνικό τελικό της Σουηδίας.

Είναι επίσης ανυψωμένο από το έδαφος, έτσι ώστε το κάτω τμήμα να μπορεί να μετακινηθεί με τροχούς στη σκηνή. Η σκηνή και η οθόνη LED είναι σαν μια θάλασσα από καπνό που στροβιλίζεται και το όλο εφέ είναι απίστευτα εντυπωσιακό.

Όπως μάλιστα γράφτηκε, η φετινή συμμετοχή της Σουηδίας κυριολεκτικά «κλείνει στόματα» με την πρωτοτυπία της.

Η Σουηδία με την Loreen θα διαγωνιστούν στον πρώτο Ημιτελικό της Eurovision 2023, την Τρίτη 9 Μαΐου 2023. Η Loreen θα εμφανιστεί στο δεύτερο μισό του διαγωνιστικού μέρους και φυσικά είναι στα μεγάλα φαβορί όχι μόνο να περάσει στον τελικό του Σαββάτου 13/5 αλλά και να νικήσει.

Η τελευταία νίκη της Σουηδίας στη Γιουροβίζιον ήταν το 2015 με τον Μανς Ζεμερλόου.

Όσο για τον νεαρό εκπρόσωπο της Ελλάδας, Βίκτωρα Βερνίκο - Victor Vernicos και το «What they say», αναμένεται να κάνει τη 2η πρόβα του την Παρασκευή 5/5 ενόψει του 2ου ημιτελικού όπου συμμετέχουμε στις 11/5. Στον 2ο ημιτελικό εμφανίζεται και η Κύπρος με τον Andrew Lambrou που θα ερμηνεύσει το κομμάτι “Break a broken heart”.

Ο Andrew Lambrou.

Ο Andrew Lambrou.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight