Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Η ΣΥΝ.Δ.Ε.ΣΥ. για το Κωνσταντοπούλειο

Πάτρα: Η ΣΥΝ.Δ.Ε.ΣΥ. για το Κωνσταντοπούλειο

Μιλά για αδικίες σε βάρος εργζομένων

Σε ανακοίνωσή της η Συνδικαλιστική Δημοκρατική Ενωτική Συμμαχία αναφέρει:

"Η Συνδικαλιστική Δημοκρατική Ενωτική Συμμαχία (ΣΥΝ.Δ.Ε.ΣΥ.) καταγγέλλει τις παράνομες πράξεις και παραλείψεις της Δημοτικής Αρχής που κρίθηκαν με δικαστικές αποφάσεις και αφορούν το Κωνσταντοπούλειο Ευγήρειο.

Το Κωνσταντοπούλειο Ευγήρειο, ίδρυμα πρότυπο για το έργο του και την προσφορά του για την Τρίτη Ηλικία, έχει αφεθεί στα χέρια ατόμων χωρίς το αίσθημα του βάρους της ευθύνης για τη διοίκηση ενός φορέα με βαρύνουσα σημασία για την Πόλη μας.

Φαινόμενα όπως οι απολύσεις εργαζομένων μεγάλης ηλικίας με μακρόχρονη υπηρεσία, επάρκεια και υποδειγματική συμπεριφορά, αναγνωρισμένη από πλήθος παλαιότερων διοικήσεων, με κατηγορίες για δήθεν πλημμελή εργασία, χωρίς να τους δίνεται η δυνατότητα απολογίας σε πειθαρχικό όργανο και χωρίς να συμπληρώνουν τη δυνατότητα θεμελίωσης του δικαιώματος συνταξιοδότησης δεν περιποιεί τιμή για κανέναν, πόσο δε μάλλον για μία Δημοτική Αρχή που θέλει να λέει ότι υπερασπίζεται τους εργαζόμενους.

Αντίθετα, οι μηνύσεις σε εργαζόμενους που μόλις πρόσφατα εκδικάσθηκαν, αποδεικνύουν εχθρότητα προς τους εργαζόμενους. Ταυτόχρονα, η αθωωτική απόφαση είναι κόλαφος για τη Διοίκηση, αλλά και επιζήμια για το ίδρυμα, που πέραν της συκοφαντικής δυσφήμησης, εγείρει αξιώσεις αποζημίωσης κατά του Ευγηρείου.

Η εργασιακή καθημερινότητα περιλαμβάνει αναταραχή, εκφοβισμούς, mobbing προς τους εργαζόμενους δημιουργώντας ένα κλίμα ανασφάλειας, ελλιπούς παραγωγικότητας  και μη εύρυθμης λειτουργίας.

Η όποια μη συμμόρφωση με τα όσα προβλέπει η νομοθεσία και οι ΣΣΕ για τους μισθούς των εργαζομένων, φέρνει τη Διοίκηση ενώπιων των ευθυνών της.

Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος, ως εποπτεύουσα αρχή, οι οποίοι σε κάθε ευκαιρία διακηρύσσουν την «ευαισθησία» τους για τα εργασιακά δικαιώματα, σιωπούν, εν προκειμένω, για τις απολύσεις και τις απαράδεκτες συμπεριφορές προς τους εργαζόμενους του Ευγηρείου.

Ανακύπτουν εύλογα ερωτήματα στα οποία καλείται να απαντήσει: Ο Δήμος έχει ελέγξει με τους δικούς τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, όπως άλλωστε έχει υποχρέωση, τη σημερινή οικονομική κατάσταση; Θα επικαλεσθεί υποτιθέμενο αυτοδιοίκητο, αφού οι ίδιοι τοποθέτησαν, παρανόμως σύμφωνα με τόσες δικαστικές αποφάσεις, τους σημερινούς διοικούντες;

Είναι επιτακτική ανάγκη άμεσα όλοι οι Φορείς της Πόλης, όχι απλώς να δείξουμε μια «τυπική ευαισθησία», αλλά να συμβάλλουμε για τη μόνιμη και ουσιαστική λύση του προβλήματος και την αποκατάσταση των αδικιών που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι".

   

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις