Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Θλίψη και συγκίνηση για το θάνατο της αγαπητής Μελπομένης Ιωαν. Κατσαρού

Πάτρα: Θλίψη και συγκίνηση για το θάνατο...

Στα 77 της χρόνια - Υπήρξε μία γυναίκα με άποψη, δυναμική με χιούμορ - Είχε ασχοληθεί και με τα κοινά κατεβαίνοντας υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κώστα Πελετίδη

Ιδιαίτερη θλίψη και συγκίνηση προξένησε η δυσάρεστη είδηση της εκδημίας της συμπολίτισσας Μελπομένης Ιωαν. Κατσαρού σε ηλικία 77 ετών.

Η Μελπομένη (Μένη) Κατσαρού ήταν μία ιδιαίτερα αγαπητή και δραστήρια γυναίκα που προερχόταν από οικογένεια ιατρών ενώ και η ίδια είχε εργαστεί ως μικροβιολόγος – αιματολόγος. Ο πατέρας της Ιωάννης Κατσαρός ήταν ιατρός όπως και ο αγαπημένος της αδελφός, Γεώργιος Κατσαρός που δυστυχώς είχε φύγει από τη ζωή πριν 21 χρόνια.

Η Μελπομένη Κατσαρού ήταν ένας άνθρωπος που διακρινόταν για το πηγαίο χιούμορ της. Ήταν αγωνίστρια και ακλόνητη στα πιστεύω της. Ήταν άνθρωπος της προσφοράς και μία προσωπικότητα ανήσυχη και δημιουργική από νεαρή ηλικία.

Σε κατοπινή περίοδο της ζωής της είχε δημιουργήσει ένα σύλλογο τους «Βαδίζοντες» για συμπολίτες που αγαπούσαν το περπάτημα με την ουσιαστική όσο και μεταφορική έννοια του όρου.

Ο θάνατος του αδελφού της Γιώργου σε νέα σχετικά ηλικία στα 50 του χρόνια τη λύπησε και τη συγκλόνισε ωστόσο στάθηκε κοντά στη γυναίκα του, Ολυμπία Δημητροπούλου Κατσαρού και τα ανίψια της Γιάννη και Κατερίνα. Μάλιστα ο Γιάννης Κατσαρός συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση και έχει σπουδάσει και εργάζεται ως ιατρός.

Τα τελευταία χρόνια η Μελπομένη Κατσαρού θέλησε να ασχοληθεί και με τα κοινά και στις Δημοτικές εκλογές του 2014 συμπαρατάχθηκε στο πλευρό του Κώστα Πελετίδη και της Λαϊκής Συσπείρωσης κατεβαίνοντας υποψήφια δημοτική σύμβουλος. Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης συχνά τη συμβουλευόταν καθώς οι απόψεις και τα λόγια της ήταν σοφά.

Την πιο τελευταία περίοδο είχε σταματήσει και να οδηγεί το αυτοκίνητο της (στα νιάτα της η Μένη Κατσαρού δεν είχε διστάσει στη συντηρητική κοινωνία της Πάτρας να οδηγήσει με αέρα ευρωπαϊκό, μοτοσυκλέτα) και λόγω προβλημάτων υγείας νοσηλευόταν στην γενική κλινική του Γεράσιμου Ρηγόπουλου στην οδό Κανακάρη ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από επιδείνωση της υγείας της μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας όπου και άφησε την τελευταία της πνοή.

Η Μελπομένη Κατσαρού ήταν ένας αυθεντικός άνθρωπος. Δεν φοβόταν να πει τη γνώμη της, και σίγουρα μπορούσε ακόμη να προσφέρει πολλά.

Η είδηση του θανάτου της λύπησε την οικογένεια της και όσους την γνώριζαν, την εκτιμούσαν και την αγαπούσαν.

Η κηδεία της θα τελεστεί την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023 στις 11 το πρωί στον ιερό ναό Παναγίας Αλεξιωτίσσης και θα ταφεί στο εκεί οικογενειακό μνημείο.

Η Μελπομένη Κατσαρού ήταν και στενή συγγενής της Λούλας χήρας Νικ. Κατσαρού που πέθανε προ 2 εβδομάδων στα 98 της χρόνια.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ

*Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης σε συλλυπητήρια ανακοίνωση του, εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο της Μένης Κατσαρού.

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμαρχος κ. Πελετίδης αναφέρει:

«Αποχαιρετούμε με θλίψη μια φίλη, αγωνίστρια, χαρισματική, πληθωρική στις εκφράσεις της και στις απόψεις της, ανήσυχη, με μεγάλο ενδιαφέρον για την πόλη μας και την κοινωνική ζωή της. Ένα ενδιαφέρον που εκφραζόταν με τον δικό της, ιδιαίτερο τρόπο, με παρεμβάσεις καθημερινές σχεδόν, στα Μέσα ενημέρωσης της περιοχής μας.

Σε όλους εμάς, που είχαμε την τύχη να την γνωρίζουμε, θα μας λείψει.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της».

Κείμενο: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις