Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η στέψη του βασιλιά Καρόλου, ελπίδα για την βρετανική οικονομία που εδώ και μήνες «ζητά βοήθεια»

Η στέψη του βασιλιά Καρόλου, ελπίδα για ...

Σουβενίρ και αναμνηστικά κατακλύζουν τις αγορές

Πόλο έλξης για δεκάδες τουρίστες αποτελεί η στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ' η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Η Kelly Curto, θα ταξιδέψει για πρώτη φορά εκτός ΗΠΑ, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά την τελετή που περίμενε από καιρό.

Η 44χρονη οδηγός σχολικού λεωφορείου συνοδευόμενη από μια φίλη της θα φτάσουν στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, από όπου θα περάσει η γεμάτη λαμπρότητα πομπή του μονάρχη. Εκεί άλλωστε σκοπεύουν να διανυκτερεύσουν, αν βρουν ένα καλό σημείο για να δουν τη χρυσοποίκιλτη άμαξα με τα άλογα, τους βασιλείς και τους χιλιάδες στρατιώτες να περνούν από μπροστά τους - παρά το γεγονός ότι έχουν πληρώσει ένα ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων για το εννιαήμερο ταξίδι τους.

 «Είναι μια ευκαιρία που μου δίνεται για πρώτη φορά στη ζωή. Θέλω να γίνω μέρος αυτής της ιστορίας», είπε η Curto χαρακτηριστικά. «Άνθρωποι από ολόκληρο τον κόσμο γνωρίζουν αυτή την οικογένεια και θα παρακολουθήσουν τη στέψη, θέλουμε να γίνουμε μέρος όλου αυτού», συμπλήρωσε.

Λαμπρές τελετές, αλλά οικονομία που παραπαίει
 Η στέψη προσελκύει τους λάτρεις των βασιλικών εκδηλώσεων που γοητεύονται από το τελετουργικό θέαμα - και το δράμα - της μοναρχίας αλλά και τους επισκέπτες που επιθυμούν να γνωρίσουν ένα κομμάτι της βρετανικής ιστορίας.

 Οι ταξιδιωτικές εταιρείες, τα καταστήματα και τα εστιατόρια στρώνουν τα «κόκκινα χαλιά» για να υποδεχτούν όσοι έρθουν. Τα σουβενίρ δε, που μπορεί κανείς να προμηθευτεί από τον τόπο είναι πολλά και σχετίζονται με τον βασιλιά.

 Η χώρα ελπίζει πως η στέψη θα δώσει ζωτική ώθηση στην τουριστική βιομηχανία του τόπου, η οποία εξακολουθεί να ταλανίζεται από τα δύο χρόνια διακοπής λειτουργίας των πάντων εξαιτίας των περιορισμών που επέβαλε ο κορονοϊός. Το Ηνωμένο Βασίλειο την περασμένη χρονιά δέχτηκε περίπου 29,7 εκατομμύρια επισκέψεις, που εξακολουθούν να αποτελούν κάτω του 1/3 σε σύγκριση με το 2019.

 Σημειώνεται ότι οι τελετές για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ τον περασμένο Σεπτέμβριο προσέλκυσαν επιπλέον 2,6 εκατομμύρια επισκέπτες στο Λονδίνο, ενώ η στέψη του Καρόλου αναμένεται να έχει παρόμοιο αποτέλεσμα. Η ιστορία, η κληρονομιά και οι βασιλείς αποτελούν το μεγαλύτερο πόλο έλξης για τους διεθνείς τουρίστες, εξηγούν οι ειδικοί, εξηγώντας και η βασιλική μεγαλοπρέπεια αποτελεί ιδιαίτερο μαγνήτη για τους Αμερικανούς, οι οποίοι οδηγούν την ανάκαμψη του τουρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε μια εποχή που το έχει όσο ποτέ ανάγκη.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις