Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας δημιουργεί και στην Κύπρο

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας δημιο...

Η Πάτρα εξάγει πολιτισμό

Η Πάτρα εξάγει πολιτισμό συνομιλεί με το ευρωπαϊκό ποιητικό γίγνεσθαι και συνοδοιπορεί με δράσεις του εξωτερικού.

Ο πρόεδρος του Γραφείου Ποιήσεως Αντώνης Δ. Σκιαθάς και ο πρόεδρος του Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας Τριαντάφυλλος Ηλ. Κωτόπουλος βρέθηκαν στη Λάρνακα της Κύπρου όπου διεξήχθηκε το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης από τις 20 έως τις 23 Απριλίου υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στην Κύπρο, την στήριξη του Δήμου Λάρνακας και της Μητρόπολης Κυτίου.

Σαράντα πέντε ποιητές και ποιητριες από αρκετές χώρες του εξωτερικού με σημαντικές ποιήτριες και σημαντικούς Κυπρίους ποιητές όπως ο Κλείτος Ιωαννιδης έδωσαν το παρών σε αυτή τη Ποιητική συνάντηση.

Η επιστημονική επιτροπή στην οποία συμμετέχουν Ο Τριαντάφυλλος Ηλ. Κωτόπουλος (Πρόεδρος), η Ελένη Αρτεμίου Φωτιάδου (Καλλιτεχνική Διευθύντρια), ο Αντώνης Δ. Σκιαθάς, η Τζίνα Καλογήρου, ο Βασίλης Σαμπατακάκης, ο Κώστας Κρεμμύδας, η Maria Caracaussi καθώς και η οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ κατέθεσαν ένα άξιο και ευρύ πρόγραμμα που συνομίλησε με όλες τις τέχνες.

Στην εναρκτήρια συνέδρια ο δήμος Λάρνακας ήταν παρών και με το φωνητικό του σύνολο υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Γερολέμου όπως και με όλες τις υπηρεσίες του που αφορούν τον πολιτισμο.

Η παρουσία του Υφυπουργού πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας Μιχάλη Χατζηγιάννη ήταν σημαντική και δήλωσε την στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στο θεσμό όπως και ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας που τόνισε ότι η διεκδίκηση της Λάρνακας να είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2030 θέλει την ανάπτυξη Διεθνών Θεσμών και ένας τέτοιος είναι και το φεστιβάλ ποίησης.

Η τιμώμενη στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου τόσο με τις απαγγελίες της όσο και με τα τραγούδια της συνομίλησε εξαιρετικά με το θεσμό που διαμορφώνει τον πολιτιστικό ορίζοντα της Κύπρου.

Αναπτύσσονται οι στενοί πολιτιστικοί θεσμοί της Πάτρας με τη Λάρνακα μέσω του Γραφείου Ποιήσεως και αιτία είναι το φεστιβάλ ποίησης που στην Πάτρα έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί φέτος το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Ο πρόεδρος του Γραφείου Ποιήσεως Αντώνης Σκιαθάς στην απαγγελία του μίλησε για συνοδοιπορία στο χώρο της ποίησης σε διεθνές επίπεδο.

Ο πρόεδρος του Patras Word Poetry Festival και του Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας Τριαντάφυλλος Ηλ. Κωτόπουλος μίλησε για τα σχέδια του Φεστιβάλ σε ετήσιο επίπεδο ενώ

Η καλλιτεχνική Διευθύντρια Ελένη Αρτεμίου Φωτιάδου μέσω των ευχαριστιών της στους συμμετέχοντες κάλεσε τους Κύπριους να ενδυναμώσουν το θεσμό σε ετήσια βάση.

Ο πρόεδρος του Γραφείου Ποιήσεως Αντώνης...

Ο πρόεδρος του Γραφείου Ποιήσεως Αντώνης Σκιαθάς με τον υπουργό πολιτισμού της Κύπρου

Ο Τριαντάφυλλος Κωτόπουλος, η Ελένη Αρτε...

Ο Τριαντάφυλλος Κωτόπουλος, η Ελένη Αρτεμίου Φωτιάδου, ο Αντώνης Σκιαθάς

Η Τασούλα Τσιλιμένη, ο Νίκος Φωτόπουλος;...

Η Τασούλα Τσιλιμένη, ο Νίκος Φωτόπουλος;, η Λίνα Νικολακοπούλου, ο Αντώνης Σκιαθάς

Οι ποιητές και οι ποιητριες του Διεθνούς...

Οι ποιητές και οι ποιητριες του Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας σε "οικογενειακή" φωτογραφία

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture