Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πανηγυρίζουν το σαββατοκύριακο τον Άγιο Γεώργιο, Ρίο, Λάγγουρα και Μιντιλόγλι

Πάτρα: Πανηγυρίζουν το σαββατοκύριακο το...

Στο ναό του Αγ. Γεωργίου στο Ρίο, ανήμερα την Κυριακή 23/4 στη Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος

Tην Κυριακή 23 Απριλίου 2023 είναι η μεγάλη εορτή του Αγίου Γεωργίου του τροπαιοφόρου και στην Πάτρα θα λάβει χώρα θρησκευτική πανήγυρη τόσο στον ιερό ναό που είναι στο Ρίο, όσο και στου Λάγγουρα και στο Μιντιλόγλι.

Ξεκινώντας από τον ιερό ναό του Αγ. Γεωργίου Ρίου, ο εορτασμός θα ξεκινήσει από το  Σάββατο 22  Απριλίου 2023 με τον Αρχιερατικό Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος στις 19.00 όπου θα προεξάρχει και θα μιλήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Ανήμερα την Κυριακή 23 Απριλίου 2023 (φέτος η εορτή του Αγ. Γεωργίου συμπίπτει με την Κυριακή του Θωμά), το πρωί στο ναό στο κέντρο του Ρίου, θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά Θείου κηρύγματος υπό του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Στις 19.00, την Κυριακή θα ψαλεί ο εσπερινός και παράκληση.

Μεγάλη θα είναι και η θρησκευτική πανήγυρη για τον δημοφιλή Άγιο Γεώργιο, στο Μιντιλόγλι όπου και δεσπόζει ο ομώνυμος ιερός ναός που έχει πολύχρονη ιστορία.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της συγκεκριμένης ενορίας, στις 23 Απριλίου, η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την Ιερά Μνήμη του Αγίου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και Θαυματουργού.

Η Ενορία του Αγίου Γεωργίου Μιντιλογλίου Πατρών, η οποία έχει την εξαιρετική ευλογία να κατέχει τμήμα του λειψάνου του Αγίου Γεωργίου, θα πανηγυρίσει την μεγάλη αυτή εορτή σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα.

Σάββατο 22  Απριλίου 2023

19:00 -20:30 -  Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία. Θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Χατζής, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Γηροκομητίσσης Πατρών.

Κυριακή  23 Απριλίου 2023

7:00 -10:30: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου & λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αγ. Γεωργίου.

Στις 19:00 -20:00: Ιερά Παράκληση προς τον Άγιο Γεώργιο τον Ιαματικό και Θαυματουργό. Θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Αγυιάς Πατρών.

*Τμήμα των Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου, θα υπάρχει για προσκύνηση στον Ιερό Ναό, κατά την διάρκεια όλων των Ιερών Ακολουθιών της Πανηγύρεως!

Τέλος στον ιερό ναό του Αγ. Γεωργίου Λάγγουρα Πατρών πλησίον στο Παμπελοποννησιακό στάδιο, το Σάββατο 22 Απριλίου 2023, παραμονή της εορτής, και ώρα: 6:30-8:30 το απόγευμα θα τελεστεί ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία όπου θα προστή και θα ομιλήσει ο Αρχιμανδρίτης π. Προκόπιος Κόρδας.

Τέλος την Κυριακή 23 Απριλίου 2023 στο ναό στου Λάγγουρα, θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία όπου θα προεξάρχει και θα ομιλήσει ο πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Πατρών, Αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος.

Το απόγευμα & ώρα 6:30- 7:30 θα τελεστεί μεθέορτος Εσπερινός και Παράκληση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις