Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ήταν το χειρότερο Μεγάλο Σάββατο των τελευταίων χρόνων- «Βούλιαξε» η αγορά τη Μ. Εβδομάδα

Πάτρα: Ήταν το χειρότερο Μεγάλο Σάββατο ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

"Δυστυχώς η αγορά δεν «ζεστάθηκε», ο περισσότερος κόσμος, έμεινε στην βιτρίνα και στον καφέ" αναφέρει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Ζαφειρόπουλος

«Χαμηλές πτήσεις» για τους εμπόρους της Πάτρας, την Μεγάλη Εβδομάδα. Η εμπορική κίνηση που παραδοσιακά «ζεσταίνει» μετά τη Μεγάλη Τετάρτη και την καταβολή του Δώρου Πάσχα στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, δεν ήταν η αναμενόμενη, σβήνοντας την όποια προσδοκία είχαν οι έμποροι.

«Η κίνηση της Πασχαλινής περιόδου, δεν πήγε όπως περιμέναμε. Είχαμε μεγάλες προσδοκίες και ότι θα δουλεύαμε, ειδικά Μεγάλη Τετάρτη και Μεγάλη Πέμπτη, περιμέναμε πάρα πολλά» τονίζει στο thebest.gr o πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας Κώστας Ζαφειρόπουλος και επισημαίνει: «Παρότι ήρθε πολύς κόσμος από τους όμορους δήμους, η κίνηση δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Ο κόσμος ήταν μαγκωμένος και ψώνισε πολύ συντηρητικά. Ψώνισε μόνο μικροδωράκια. Σε ό, τι αφορά, την Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο, τα πράγματα ήταν ακόμα πιο άσχημα καθώς ήδη ο κόσμος είχε αρχίσει να φεύγει και η Πάτρα άδειασε. Χαρακτηριστικά, να αναφέρουμε ότι το Σάββατο ήταν από τα χειρότερα των τελευταίων ετών, ακόμα και από πέρυσι που ακόμα ήμασταν επιφυλακτικοί λόγω covid. Πολλά εμπορικά καταστήματα δεν άνοιξαν ή κάποια άνοιξαν για δυο τρείς ώρες».

Η κίνηση, όπως λέει ο κ. Ζαφειρόπουλος, εστιάστηκε περισσότερο στα καταστήματα με μικροδώρα, με λαμπάδες και αυτά με γλυκά, δηλαδή σε αυτά που απευθύνονται σε νονούς για τα βαφτιστήρια «κάποια κίνηση υπήρξε από τους νονούς, όπως επιτάσσει το έθιμο για τα βαφτιστήρια. Αλλά ακόμα και αυτά ήταν πολύ συγκεκριμένα και συντηρητικά, απλά και μόνο για να βγει η υποχρέωση. Ένδυση και υπόδηση, είχε μια μικρή κινητικότητα αλλά σε καμία περίπτωση δεν θύμιζε άλλα Πάσχα. Δυστυχώς η αγορά δεν «ζεστάθηκε», ο περισσότερος κόσμος, έμεινε στην βιτρίνα και στον καφέ»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις