Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πενήντα πέντε Πατρινοί θα ταξιδέψουν στα Ιεροσόλυμα - Καμία ανησυχία για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί

Πενήντα πέντε Πατρινοί θα ταξιδέψουν στα...
Μαρτάτος Tάκης

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας θα είναι ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος - Είχε 4 χρόνια να οργανωθεί εκδρομή στους Αγίους Τόπους από τη Μητρόπολη, λόγω της πανδημίας

Έχουν μεσολαβήσει 4 σχεδόν χρόνια από την τελευταία φορά που η Ιερά Μητρόπολη Πατρών οργάνωσε προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους στα Ιεροσόλυμα,τον Σεπτέμβριο του έτους 2019 και έκτοτε λόγω της πανδημίας που μεσολάβησε και των απαγορευτικών μέτρων δεν κατέστη δυνατό να γίνει πάλι η εκδρομή.

Ωστόσο τον ερχόμενο Μάιο, από τις 10 έως και τις 15 του μήνα με επικεφαλής τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, κοντά στους 55 Πατρινούς θα ταξιδέψουν στους Αγίους Τόπους και θα επισκεφθούν τα ιερά προσκυνήματα όπως τον Ναό της Αναστάσεως που θεωρείται το κέντρο των βιβλικών προσκυνημάτων των Αγίων Τόπων.

Ωστόσο προβληματισμό έχει προξενήσει η αναστάτωση που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στην περιοχή. Για παράδειγμα μόλις από πριν 4 μέρες συνέβη στην πόλη του Τελ Αβίβ του Ισραήλ (εδώ λειτουργεί ο διεθνής αερολιμένας της χώρας) τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο της πόλης όπου σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ένας Ιταλός τουρίστας σκοτώθηκε και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν.

Το ρεπορτάζ  κάνει λόγο για έκρυθμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή λόγω και των σοβαρών κοινωνικών αντιδράσεων που υπάρχουν έναντι των πολιτικών του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος σημειωτέον, έδωσε εντολή στην αστυνομία «να κινητοποιήσει όλους τους έφεδρους συνοριοφύλακες», και στον ισραηλινό στρατό «να κινητοποιήσει πρόσθετες δυνάμεις για να αντιμετωπίσει τις τρομοκρατικές επιθέσεις».

Το thebest.gr επικοινώνησε με την Ιερά Μητρόπολη Πατρών και αυτό που μας είπαν, είναι πως πάντοτε στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, Ισραήλ, Παλαιστίνη, Αίγυπτος, Συρία, Λίβανος, γίνονταν αντιμαχίες και το κλίμα δεν ήταν ήρεμο, ωστόσο αυτό δεν ανησυχεί τους εκδρομείς, οι οποίοι μάλιστα έχουν δηλώσει συμμετοχή ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο και μάλιστα λόγω του γεγονότος πως κάποιοι δεν πρόλαβαν και έμειναν εκτός, ήδη συζητείται αφού με το καλό γίνει η εκδρομή του Μαΐου, να προγραμματιστεί μέχρι το φθινόπωρο και μία ακόμα εξόρμηση από την Πάτρα με πρωτοβουλία πάντα της Μητροπόλεως στους Αγίους Τόπους.

«Πάντα συμβαίνουν πράγματα και γεγονότα στην περιοχή, δεν είναι ούτε η πρώτη φορά ούτε η τελευταία», μας είπαν από τα γραφεία της Μητροπόλεως υπογραμμίζοντας ωστόσο πως σε κάθε τέτοια σημαντική πολυήμερη εκδρομή στο εξωτερικό και δη στους Αγίους Τόπους λαμβάνονται σε συνεργασία και με το γραφείο ταξιδίων όλα τα κατάλληλα μέτρα προστασίας ενώ επιλέγονται και ξενοδοχεία επίσης υψηλών προδιαγραφών και ασφάλειας.

Στην ομάδα των 55 ατόμων που θα πάει στα Ιεροσόλυμα θα είναι όπως προαναφέραμε και ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος και διατηρεί στενούς δεσμούς με τον Παναγιότατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’ (κατά κόσμον Ηλία Γιαννόπουλο). Εξάλλου από τα Ιεροσόλυμα στην Πάτρα είχε μεταφερθεί με την άδεια του Πατριάρχη τον περασμένο Νοέμβριο η εικόνα της Παναγίας του Όρους των Ελαιών και πιο παλιά ο Τίμιος Σταυρός για ευλογία και προσκύνημα από τους πιστούς της επικράτειας της Μητροπόλεως Πατρών.

Μάλιστα για τις συνεννοήσεις για τον ερχομό της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας των Ελαιών, ο Μητροπολίτης κ.κ. Χρυσόστομος είχε πραγματοποιήσει και ολιγοήμερη προσωπική μετάβαση στα Ιεροσόλυμα στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου.

«Όλα καλά, δεν ανησυχούμε και όλοι αισθάνονται μεγάλη χαρά που θα τους δοθεί η ευκαιρία να πάνε στα μέρη όπου περπάτησε, δίδαξε, μαρτύρησε και αναστήθηκε ο Ιησούς Χριστός», μας είπαν τέλος από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών.

Η φωτ. από το arxon.gr είναι από παλαιότ...

Η φωτ. από το arxon.gr είναι από παλαιότερη επίσκεψη του κ.κ. Χρυσοστόμου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων το 2017.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις