Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη Πατρών για την Μ. Εβδομάδα - Απόψε στον ιερό ναό Αγίου Διονυσίου

Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη Πατρών για ...

Θα τελέσει στις 19.00 την Ακολουθία του Νυμφίου - Την Μ. Τρίτη 11/4 το απόγευμα ο κ.κ. Χρυσόστομος θα είναι στον ιερό ναό Παντανάσσης

Η Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών του Κυρίου ξεκίνησε και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί και αναρτηθεί στο σάιτ της Μητροπόλεως, απόψε Μεγάλη Δευτέρα 10/4 στις 7 μ.μ. θα προεξάρχει στην Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθῳ, Πατρών.

Την Μεγάλη Τρίτη 11/4/2023 το πρωί ο κ.κ. Χρυσόστομος θα επισκεφθεί ιδρύματα της πόλεως των Πατρών και στις 7 μ.μ. θα τελέσει την Ακολουθία του Νυμφίου όπου στο τέλος ακούγεται το περίφημο τροπάριο της Κασσιανής μοναχής, στον ιερό Ναό Παντανάσσης Πατρών.

Την Μεγάλη Τετάρτη 12/4 στις 7 π.μ. ο κ.κ. Χρυσόστομος θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία τῶν Προηγιασμένων Δώρων στον Ιερό Ναό του Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Θεολόγου, Ἐπισκοπείου Πατρῶν και στις 3μ.μ. θα βρίσκεται για το ιερό Εὐχέλαιο στην ιερά Μονή Παναγίας Γηροκομητίσσης Πατρών.

Στις 7 μ.μ. την Μ. Τετάρτη ο κ.κ. Χρυσόστομος θα τελέσει την Ακολουθία τοῦ Νιπτῆρος στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης Κάτω Ἀχαΐας.

Την Μεγάλη Πέμπτη 13/4 στις 7 π.μ. θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εὐαγγελιστρίας, Πατρών, στην οδό Μαιζώνος και στις 6:30 μ.μ. για την Ακολουθία τῶν Παθῶν όπου διαβάζονται τα 12 ευαγγέλια, ο κ.κ. Χρυσόστομος θα βρίσκεται στο νέο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών.

Την κατεξοχήν πένθιμη ημέρα της Μεγάλης Παρασκευής 14/4, στις 8 π.μ. ο κ.κ. Χρυσόστομος θα τελέσει την Ἀκολουθία τῶν Ὡρῶν και του Εσπερινοῦ τῆς Ἀποκαθηλώσεως του άχραντου σώματος του Ιησού Χριστού από το Σταυρό, στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εὐαγγελιστρίας Πατρών και στις 7 μ.μ. για την ακολουθία του Επιταφίου και την περιφορά του επίσης θα είναι στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας.

Το Μεγάλο Σάββατο 15/4 στις 7 π.μ. για την πρώτη Ανάσταση, ο κ.κ. Χρυσόστομος θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών και στις 9 μ.μ. ο κ.κ. Χρυσόστομος θα είναι παρών στην λαμπρά Υποδοχή του Αγίου Φωτός στον Ιερόν Ναό του Αγίου Ιωάννου τοῦ Θεολόγου, Επισκοπείου Πατρών πίσω από το ναό του Πολιούχου Αποστόλου Ανδρέου και λίγο αργότερα στις 11 μ.μ. ο Μητροπολίτης Πατρών θα προεξάρχει στην Τελετή της Ἀναστάσεως & στην Ἀναστάσιμη Θεία Λειτουργία στο νέο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών.

Τέλος την Κυριακή του Πάσχα 16/4/2023 το πρωί το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη του Μητροπολίτου σε Ιδρύματα της πόλεως των Πατρών και στις 6 μ.μ. την τέλεση του Εσπερινού της Αγάπης επίσης στο νέο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις