Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μεσολόγγι: Παρουσία Σακελλαροπούλου, Χαρδαλιά, Φλώρου οι εκδηλώσεις για τα 197 χρόνια από την Ηρωική Έξοδο

Μεσολόγγι: Παρουσία Σακελλαροπούλου,  Χα...

Συγκλονιστική ήταν και φέτος η αναπαράσταση της ανατίναξης του Καψάλη το βράδυ του Σαββάτου

Κορυφώνονται στο Μεσολόγγι οι εκδηλώσεις για την 197η επέτειο της Εξόδου.

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά και του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, κορυφώνονται σήμερα οι εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου για τον εορτασμό της 197ης επετείου της Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς των Ελευθέρων Πολιορκημένων.

Τις εκδηλώσεις θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ο οποίος θα προεξάρχει στην τρισαρχιερατική θεία λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος. Θα συγχοροστατήσουν ο προσκεκλημένος Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, Ποιμενάρχου του Αδελφοποιημένου Δήμου Τριπόλεως και ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.

Στις 10:45 π.μ. θα τελεστεί δοξολογία στον Μητροπολιτικό  Ναό, παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου και στις 11 π.μ. θα ξεκινήσει λιτανευτική πομπή και μετάβαση της Ιεράς Εικόνος της Εξόδου στον Κήπο των Ηρώων. Θα τελεστεί επιμνημόσυνη αρχιερατική δέηση στον Τύμβο των πεσόντων Ηρώων της Εξόδου και κατάθεση στεφάνου από την κα Σακελλαροπούλου.

Τον πανηγυρικό θα εκφωνήσει ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβερνήσεως Υφ.ΕΘΑ Ν. Χαρδαλιά.

Θα ακολουθήσουν το Μοιρολόι «Να ζη το Μεσολόγγι» από την υψίφωνο Vivian Douglas και επίδειξη από Αεροσκάφος F16 της ομάδας ΖΕΥΣ, ενώ οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με επίσημο γεύμα από τον Δήμαρχο του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Η Αναπαράσταση της ανατίναξης του Καψάλη

Χθες αργά το βράδυ, συγκλονιστική ήταν η αναπαράσταση του ανυπέρβλητου γεγονότος της ηρωικής εξόδου του Μεσολογγίου με την ανατίναξη του Δημογέροντα Χρήστου Καψάλη, με τη συμμετοχή της χορωδίας του Πνευματικού Κοινωνικού Αθλητικού Κέντρου Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και Μαθητών Σχολείων του Μεσολογγίου, υπό τη Διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή κ. Σπύρου Χολέβα.

Νωρίτερα, τελέστηκε μέγας εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού. Στις 6:30 μ.μ. ξεκίνησε η πομπή από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος και μετάβαση στον Κήπο των Ηρώων.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων από την Ελληνική Κυβέρνηση, τη Βουλή των Ελλήνων, τις Ένοπλες Δυνάμεις, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, την Ακαδημία Αθηνών, την Πρεσβεία της Ελβετίας ως Τιμώμενης  Χώρας, τα Σώματα Ασφαλείας, τον Πρόεδρο ΚΕΔΕ, το Δήμο Τρίπολης, ως Τιμώμενου Αδελφοποιημένου Δήμου και το Δήμαρχο  του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Κώστας Λύρος.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις